Grattis!

Idag fyller Arvids farfar och Arvids morbrors flickvän år. 
 
🎈 Hipp Hipp Hurra till er idag🎈
 
 
Lite paket till svärfar
 
 
 
Caroline och Marcus kommer till Sverige nästa vecka så det blir paketinslagning snart igen. Även min kära sambo kanske ska få något paket när han fyller år nästa vecka. 
 
 

Inte det smartaste

Idag har några ur mammagruppen träffats, planen var att gå en promenad runt Rönningesjön men eftersom det har regnat idag så bestämde vi att vi träffas i Täby Centrum. Det vi inte visste var att snudd på resten av norra Stockholms befolkning hade samma planer. Att jag missade det även idag. 
 
Det blev alltså noll affärer besökta och alla restauranger var ganska fulla, så fyra barnvagnar var inte att tänka på att klämma in. Vi köpte med oss mat från Hemköp och åt vid en soffgrupp, perfekt blev det! 
 
 
Arvids outfit för dagen
 
 
 
Matchande filt
 
 
 
Strumporna högt upp utanför byxorna, inte det snyggaste men perfekt för klåfingriga bebishänder ;) Annars åker strumporna av på några sekunder. 
 
 
Tack för idag tjejer! 

En present

Igår fick jag de här blommorna av Niklas, en försenad morsdagspresent från Arvid ;)
 
 
Så fint han hade gjort igår utanför dörren!
 
 
 
Vår gräsmatta är betydligt gladare över regnet än Linus var imorse på promenaden. Depremeradhund.nu ;) 
 
 
 
Här tror jag Linus planerar hämnd för att jag tog ut honom i regnet "Kissa här kanske?" 
 
 
 
Blöt hund och matte
 
 
 
Oj vad den här hunden kommer ha att göra när den här bebisen kommer vara mer rörlig ;) 
 
 

Spontan tripp till Nacka

Imorse tänkte jag och Arvid åka och handla lite födelsedagspresenter till pappan i familjen, tänkte "Fiffigt Malin, perfekt att åka på förmiddagen en vardag!" Men oj vad folk det var, då kom jag på att det är röd dag idag. Men jag hittade nog allt jag skulle ha, eventuellt lite komplitering inför tisdagen. 
 
Istället för att åka till mataffären som var planen åkte jag och Arvid till Nacka för att hälsa på hans farmor. Vi blev bjudna på mat, Arvid fick morotsmos och vi åt köttfärs med grönsaker och pasta. Till efterrätt blev det vattenmelon! 
 
 
Arvid lekte på golvet med hans nya leksaker han fick idag :)
 
 
 
 
Han rullar runt så snabbt på golvet så man måste verkligen ha koll nu och pillar på ALLT! 
 
Sedan gick vi ner till ICA Maxi och handlade lite innan vi åkte hem, vi släppte av Farmorn hos sin mamma, alltså hos Niklas mormor :) 
 
 
Kolla vilken söt bild när Arvid provar stolen hos Farmor
 
 
Jag Älskar Dig! 
 
 
 
Tack för en mycket trevlig dag! 
 
 

Onsdag

På onsdagar tömmer de våra sopor, men bara om vi ställer ut dem utanför tomten. Så imorse klockan fyra vaknade jag av något ljud och kom på att soporna skulle hämtas, då gick jag upp för att kolla om Niklas hade ställt ut de innan han åkte till jobbet på kvällen. Svar: Nej! Jaha, då fick jag gå upp, klä på mig och dra ut soporna. Niklas är nu skyldig mig en lååång massage ;) 
 
Sen gick jag in, kröp ner i sängen och sov en stund till. 
 
Efter lunch åkte jag och Arvid till min farmor och drack the, i alla fall jag. 
 
 
 
Vilket omväxlande väder vi har nu. För några dagar sedan var det varmt och klibbigt och nu är det ungefär 7-10 grader och blåser så det känns mycket kallare. Vi som tog undan täckena och bara sov med påslakan för det var alldeles för varmt. Jag stoppade dock tillbaka mitt täcke i påslakanet idag, så nu är det varmt och gosigt. 
 
Jag har en liten virvelvind bredvid mig, får se när han hade tänkt att sova :) Barn måste vara det mest underbara som finns! (Samtidigt som jag skrev det fick han tag på några hårstrån på mitt huvud, ajaja ;) 
 
 
God Natt! 
 

Tips!

Jag skrev i ett tidigare inlägg om knipövningar, därför vill jag tipsa alla med facebook att gå in och gilla Snippgympa på facebook. Då får man påminnelser flera gånger per dag att göra sina knipövningar, och det bästa är att det oftast är fyndigt skrivet! :) 
 
För er som inte har facebook eller vill in och läsa på hur, varför och när knipövningar kan utföras så rekommenderar jag deras hemsida snippgympa.nu
 
Tips när man är nybliven mamma är att knipa varje gång man ammar eller matar sitt barn på annat sätt, då kan det bli många knip per dag. Annars hitta när det passar bäst för sig, på bussen fram och tillbaka från jobbet? Varje gång du går in på facebook?
 
Knipövningar är bra för ALLA! 
 
 
Här kommer en bra bild från deras hemsida på hur man kniper bäckenbottenmuskulaturen
 
 
 
Punkt fyra så får man bara passa sig så man inte spänner de yttre bukmusklerna. 
 
 
 
Hoppas alla får en fin start på dagen och passa på att göra 10 knip nu på en gång!!! 
 

Vårruset

Jag ❤ Arvid
 
 
 
Emma och barnvagnarna medans vi väntade in Annorna med sina familjer
 
 
 
Lite folk som var springsugna. Soligt men kallt och blåsigt. 
 
 
 
När tjejerna hade kommit i mål fick de såklart varsin medalj! Team Änglamammor var superduktiga! 
 
 
 
Jag och Arvid var tyvärr inte kvar till målgången men vi hann ju träffa dem lite innan. Låt oss säga att Arvid hade lite dålig tajming och pricksäkerhet på sitt toabesök ;) 
 
Heja er tjejer! Bra kämpat! Ni är underbara! 

Dagens outfit

Alldeles strax åker jag och Arvid in till Universitetet för att heja på Änglamammalaget på Vårruset! Och idag ska Arvid bland annat få träffa Ester, som är född samma dag som honom! :) 
 
Förresten medans jag lagade mat så började Niklas montera spjälsängen, som tyvärr hade en reva på ena sidan, suck, så blir till att åka till IKEA och byta. 
 
 
Arvids kläder för eftermiddagen
 
 
 
Heja Heja! 

Medan barnet sov...

...tränade mamman och pappan. 
 
Skönt att träna. Än så länge har träningen efter förlossningen bestått av promenader, bålstabilitet, knäböj och några till övningar för rumpan, samt lite rehab efter tåfrakturen, bla tåhävningar och balans. Tur ibland att man är utbildad inom "rätt" område, i alla fall i det här fallet. Precis innan jag bröt tån hade jag börjat göra lite övningar, men då hade jag inte varit på efterkontrollen så det var inget avancerat, men lite typiskt. Det tog flera månader innan jag kunde belasta tån rätt och även nu, ungefär fem månader efter, kan vissa vinklar gör ont i tån. 
 
 
Hälften av träningen gjorde jag ute på gräsmattan, helt underbart. Andra hälften blev här inne i vardagsrummet. 
 
 
 
Men ett tips till ALLA är att göra knipövningar! 

God Morgon!

Jag har varit ute med Linus på en promenad, pappan läser en bok med djurläten i för Arvid. Det låter så mysigt när jag hör dem på nedervåningen, vardagslycka. 
 
Idag ska jag och Arvid ta det lite lugnt, vi har haft mycket för oss de senaste dagarna plus en del inplanerat för den här veckan. 
 
 
En söt bild från i lördags. Arvid ser lite förvånad ut.
 
 
 
Den här bilden blev kanske inte lika lyckad ;) 
 
 
 
Hoppas ni får en bra dag! 
 
 

Kalas idag igen

Idag var jag och Arvid på namngivningskalas för en kompis dotter. Det bjöds på fint väder, trevliga gäster och massor med fina bakverk, allt i rosa! 
 
Huvudpersonen sov dock hela kalaset, i alla fall medans vi var där ;) 
 
 
 
Slog in paket imorse
 
 
 
Klippte små kronor, tog några försök innan dem blev i den storlek jag ville ha
 
 
 
 
 
Tack för att vi fick komma och fira Meja på hennes namngivningskalas! 

Till lillkusinen

Nu tänkte jag lägga upp bilder på det jag virkade för några dagar sedan. Eftersom jag gav det i present till Lillkusinen igår så ville jag inte lägga upp det innan. Lillkusinen ligger fortfarande i min svägerskas mage men snart är det dags! 
 
 
Min allra första virkning efter mönster, ett litet pannband med rosett!
 
 
 
Jag känner mig riktigt stolt att ha klarat av att virka efter mönster. Det är nästan som att läsa grekiska eller något annat språk jag inte behärskar. Det tog sin tid men klart blev det. 
 
 
 
 
Tog en liten kartong där steksnöret jag använder till pyssel har varit i och klädde den med scrapbookingpapper
 
 
 
 
Lite steksnöre runt paketet! Det här snöret är perfekt för pyssel och att hänga upp vimplar med. Jag har märkt att vissa snören jag har köpt för att använda till liknande saker bara har fortsatt varit formade efter hur de varit ihoprullade. Så det här är perfekt och fungerar att använda direkt. 
 
 
 
Blev lika nöjd med paketet som med innehållet
 
 
 
 

Grattis på morsdag

Grattis alla fina mammor på morsdag! 
 
 
 
Och för er som inte vet hur ni ska fira mor ;) 
 
 
 
 

En solig dag med blommor och kalas

Efter frukosten tog den lilla familjen sig ut på en härlig promenad i solen för att ta lite bilder på alla fina träd som blommar nu. Vi hade en trött bebis med oss ut, men några bilder hann vi ta på honom innan han somnade i vagnen. 
 
Sedan åkte vi hem till min bror och hans fru för att fira den nyblivna 30-åringen för andra gången. 
 
Nu sitter jag ensam uppe vid datorn och försöker ladda upp bilder, men som förra gången så är vissa för stora så jag måste fixa dem i photoshop, men det får vänta. Bjuder på några bilder från idag.   
 
 
 
 
 
Vi skulle ta en fin bild när Arvid tittade ner i kameran, men lättare sagt än gjort ;) Så här blev i alla fall resultatet, ett par biffiga ben :D Jag fotade på måfå utan att titta i kameran, så ganska nöjd med resultatet ändå! :) 
 
 
 
 
Så fina promenadvägar här i området. Det är rogivande med vatten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några små hyresgäster hade den här blomman
 
 
 
När vi kom hem från promenaden hängde vi på golvet allihopa. Niklas kastade bollen och jag skulle försöka hinna fota, svårt när kameran letar fokus. Linus försökte fånga bollen och Arvid låg bredvid och undrade nog vad hans föräldrar höll på med ;) 
 
 
 
Här ser ni även vår snygga vardagsrumslampa, har en likadan fast mindre storlek i hallen. Gillar dem väldigt mycket. 
 
 
 
Ja, ni ser ju de skiftande resultaten ;) och på hälften av bilderna så syns bara taket! :D 
 
 
 
Efter sisådär femton kast med boll och försök att fota så kom vi i alla fall iväg på kalas 
 
 
 
Lite av det goda Sandra hade bakat. Chokladtårta och chokladcheesecake hade hon också gjort. Till mig hade hon ordnat sojaglass och vattenmelon. Första gången jag åt sojaglass och den var riktigt god :) 
 
 
 
Förberedelser
 
 
 
 
 
Så härligt med sol, när vi åkte hemifrån till kalaset var det 30,6 grader i skuggan. Lite för varmt nu när man har bebis, men skönt med sol och uppehåll! :) Så fikat kunde avnjutas på altanen. 
 
 
Tack för idag! 
 

Samma handduk som pappan

Började gårdagen med städning, sen åkte jag och Arvid på föräldraträff och Niklas tog över städningen. Sedan åkte vi till Sickla för att lämna tillbaka lite kläder som var för små, tanken var att han skulle haft det på dopet men jag bytte det till lite sommarkläder istället, perfekt. När vi ändå var på den sidan stan passade vi på att äta middag hos Arvids farmor. även Arvids farfar var där. 
 
På tal om andra sidan stan, det tog 1 timme och 40 minuter att åka genom stan, det brukar ta ungefär 40 minuter. Så vad jag trodde skulle bli en liten tur i affärerna i Sickla blev istället expressbyte av kläderna. Helt otroligt vilka köer det är. 
 
När vi ätit middag så kollade vi lite på film från när Niklas var liten, ungefär i Arvids ålder. Niklas mamma hade fått sina vhs:er överförda till dvdformat. Perfekt! 
 
 
Arvid ligger på samma handduk som hans pappa också låg på som liten ❤
 
Dagens outfit blev sjömansbodyn från dopet, finskjorts han fick i doppresent och Älsklingsstrumpor från hans mormor
 
 
 
Limpan, Arvid och farmor
 
 
 
 
Kallskuret, potatissallad och paj till middag. Mums! 
 
 
 
 
Idag har Arvid druckit vatten för första gången ❤ 
 
Hälften i magen och hälften på tröjan ;) 
 
Kameran redo! 
 
 
 
Vi har haft en hemmadag idag, skönt! Jag var i och för sig iväg ett par timmar och handlade mat. Tips! På willys har de Liberoblöjor för 98 kronor och köper man två paket får man 60 kronor rabatt, om man har kupong från deras reklamblad. Vi handlar egentligen inte där men jag såg erbjudandet när jag åkte förbi och gick in, tog en kupong från reklambladet och slog till. Kändes som jag hade vunnit på lotto! ;) Ja, paret innan mig i kassan lämnade in en Trisslott, storhandlade och fick tillbaka 28 kronor, det hade ju varit ännu bättre, men jag är nöjd. 
 
 
 
 

Skam den som ger sig!

Jag lärde mig virka lite av min mormor när jag var yngre, men jag har aldrig vetat vad de olika teknikerna hetat och har bara kunnat göra väldigt enkla tekniker, i princip ingenting vettigt ;) 
 
För ett år sedan lärde en kompis mig att göra en mormorsruta, men eftersom jag inte gjort någon mer sedan dess så behöver jag nog friska upp minnet igen. 
 
Så för några dagar sedan tog jag tag i virkningen och letade upp en bra sida där grunderna stod. Jag skulle vilja kunna virka efter mönster. Idag provade jag och första försöket gick väl inte så bra. Andra däremot gick mycket bättre! :) Känner mig stolt! 
 
 
Ja, ni ser nog att första försöket är det till höger ;) 
 
 

Svar på blodproven

Igår ringde läkaren och det vi vet än så länge är att vår lilla kille är allergisk mot vete och mjölkprotein. Eftersom vi inte testade för fler sädesslag så ska vi nu tills vidare utesluta alla sädesslag, eventuellt prova havregryn för att se hur han reagerar. Uppföljing hos läkaren om tre veckor och nya blodprov om 2-3 månader. 
 
Att bebisar är överkänsliga mot mjölkprotein är relativt vanligt och att de är allergiska är väl också ganska vanIigt. Men att så här små barn är allergiska mot vete är väldigt ovanligt, faktiskt första gången läkaren är med om ett sådant fall. Han hade egentligen inte tänkt testa för det men eftersom jag tyckte att det var i samband med att vi började introducera gluten (när man gör det kan det även finnas mjölk i så det brukar nästan aldrig vara vetet de reagerar på) så ville jag att han skulle testa för det också, men han trodde absolut inte att det var det. Men som han sa när han ringde igår "mamman har alltid rätt" ;) 
 
Alllergi mot vete eller andra sädesslag är alltså inte samma sak som glutenintollerans, många som tror det så jag förtydligar mig på en gång. Och är man allergisk mot mjölkprotein kan man ändå inte äta laktosfria produkter eftersom de bara är fria från mjölksockret och mjölkproteinet finns kvar. Lite kort förklaring bara, finns såklart mer att läsa på livsmedelverkets hemsida. 
 
De senaste två månaderna när jag försökt hålla koll på vad det finns mjölk och vetemjöl i så har jag märkt att det stoppas i många produkter, som man tror inte borde innehålla det, ex leverpastej.  
 
Förra veckan köpte jag två olika gröter utan mjölk, men de får jag inte använda nu eftersom han även är allergisk mot vete och ev fler sädesslag. 
 
Eftersom jag ammar så ska även jag helt utesluta mjölk och dra ner på vete. 
 
För att citera läkaren igen "det här var ju skittråkigt". Eftersom bebisar ska introduceras med gluten och att mycket mat består av sädesslag. Han skickade igår en remiss till dietist så hoppas på en tid ganska snart. 
 
Jag gåller tummarna för att han inte kommer få någon jätteallvarlig allergiskreaktion, usch och fy. 
 
Sen håller jag även tummarna för att allergin kommer växa bort. 
 
 
Så här cool är lilla AK (allergikillen)
 
 
 
Jag vände såklart vagnen så han inte fick solen på sig på promenaden. 
 
På hans sexmånaderskontroll i måndags (han var då lite drygt sex månader) vägde han 10770 gram (tror det var 70 på slutet) och var 72,6 cm. 
 
 

Nu du värmen...

...nu kan du komma, igen! 
 
I helgen var det sommarvärme och det kändes på övervåningen. Jag hade balkongdörren öppen en stund för att vädra  och kyla ner rummet lite, men med tanke på alla kryp som finns i detta land så kunde jag inte ha öppet så länge. Så nu ska vi sätta upp lite insektsnät i fönstret så vi kan ga öppet längre stunder.
 
 
 
 
Jag och Arvid var en stund i Täby Centrum igår efter hans 6-månaderskontroll, som gick jättebra! 
 
 
 

Äntligen

Vi har hållt igång sedan sju imorse, jag och Arvid alltså. Pappan i familjen kom hem från jobbet när vi gick upp. Full rulle med allt vad man kan tänka sig som småbarnsfamilj ;) 
 
När vi var på IKEA förra veckan köpte vi ett lite större tvättställ. Kände att det behövdes för de gånger vi vill tvätta större filtar, överkast och fler byxor, ja helt enkelt när tvättberget är lite för stort. Annars är jag väldigt nöjd med tvättstugan både torkskåp, torktumlare och extra hängare på väggen där det rymmer tolv plagg på galge. 
 
 
Äntligen är tvättkorgarna tomma, så gott som i alla fall
 
 
 
Är inne på maskin nummer två för dagen, det blir en tredje också, men sen spar jag lite, måste ju ha något att göra de andra dagarna i veckan ;) Men känns skönt att vi börjar komma ikapp! Tack vare det här tvättstället. 
 
 
 
I ena rummet på nedervåningen har vi ett litet tvättberg som skall betas av...
 
 
Så där nu ska kläderna i maskin nummer två hängas upp och i med tredje lasset tvätt. 
 
 
Hoppas ni får en bra dag! 
 

Tittut!

Kolla vad som tittade ut under granarna på tomten! Niklas kratta fram allt visset så nu ser det fint ut under. 
 
Sex IKEA-kassar fylldes. Såklart grannkatten tyckte det var skönt att slappa på det här. Snöskyffeln var perfekt att skyffla med :D 
 
 
 
Precis när jag kom in från promenaden och slog mig ner i soffan för att mata Arvid började första hjälpen för barn som satt i halsen. Perfekt tajming, jag filmade det också. 
 
 
 
Nu sover Arvid i min famn på amningskudden, så mysigt. Sedan ska vi på sexmånaderskontroll idag hos läkaren på bvc. Hoppas det slutar regna tills dess. Imorse kom det några droppar, sen blev det uppehåll så då passade jag på att sätta Arvid i vagnen och ta Linus i kopplet för en promenad. Så glad jag är nu att jag gjorde det på en gång för nu vräker det ner. 
 
 
Supernöjd med handtagsväskan på vagnen, men jag vände den så dragkedjan öppnas åt andra hållet
 
 
 
 
Hoppas ni får en trevlig dag! 
 

Femtioelva spindlar

Idag har Niklas gjort en ordentlig röjning i trädgården på baksidan. Klippt gräs och krattat upp massor, då menar jag massor med vissna rester från träden. Jag tror det blev sex IKEA-kassar med skräp, och då är vår trädgård pluttig. Jag och Arvid har varit arbetsledare.
 
Vår grannkatt, och resten av områdets katter känns det som, brukar ligga under träden/buskarna och nu när Niklas röjt undan där såg grannkatten väldigt förvånad ut när han skulle dit och lägga sig. Han vände och gick. 
 
 
Lånade grannens trimmer till finputsningen
 
 
 
Det komiska här är att när Niklas använder den då står jag i köket och använder stavmixen och mixar morötter till Arvid. Två liknande redskap fast olika storlekar. 
 
Jag har även gömt mig inne en stund så Niklas kunde ta bort lite spindelnät. Jag önskar jag inte vore så larvig när det kommer till spindlar. Jag kan knappt skriva det ordet utan att jag känner att det nog eventuellt kanske möjligtvis kryper sisådär femtioelva spindlar på mig just nu. Bäst jag känner efter lite mer... Det är därför Niklas fått göra det mesta i trädgården. 
 
 
❤ Förgätmigej ❤
 
❤ Jag glömmer dig ej, Emil! ❤
 
 
 
Potatisplantan som vi fått av min pappa. En mysig tradition sedan vi var små, så skördas potatisen på midsommarafton efter alla fått gissa antalet. 
 
 
 
Dagens resultat blev mycket väl godkänt! 
 
 

En elefant balanserade...

...med fem ballonger på Arvids dörr.
 
 
 
 
Jag kan intyga att det är ganska svårt att få till jämna ballonger när man klipper på fri hand. Men jag blev faktiskt riktigt nöjd. 
 
 
Nu saknas bara "Här bor Arvid"-skylten. Den ska bara klippas ut och lamineras innan jag sätter upp den på dörren. 
 
 
 
Allt började med att jag fyndade tre elefanter på Mio när jag var gravid med Arvid och nu ungefär tio månader senare slog jag slag i saken ;) 
 
 
Får se vad jag ska göra med de andra två
 
 
 

Överraskningsfest

Igår var det överraskningsfest för min bror som fyller 30 år på onsdag. Min fina svägerska hade ordnat så fint hemma hos hennes föräldrar, dock oklart om det var hon eller hennes mamma som fixat med maten. Ingen ville riktigt ta åt sig äran ;) 
 
Niklas jobbade så det var jag och Arvid som fick representera familjen. Mina föräldrar är på en liten Europaturne så vi lånar deras bil. Perfekt för då kommer jag iväg mycket lättare när Niklas jobbar. 
 
 
Två paket till grillmästaren!
 
 
 
 
Jag gjorde ett litet matchande kort till paketinslagningen
 
 
 
Jag älskar att slå in paket!!!
Det blir till och med ännu roligare med sånt här fint papper från Akademibokhandeln. 
 

En färgklick

Jag och Niklas satt och pratade om att det vore kul med en liten boll till Arvid. Så vi kan sitta på golvet med honom och rulla bollen mellan oss. 
 
När vi var på IKEA så hittade vi den här färgklicken! Kunde inte bli bättre
 
 
 
Idag var jag och hämtade ut en liten väska till handtaget på barnvagnen, så jag kan ha nycklar, mobil, vattenflaska och andra smågrejer när jag är ute. Tittade även på matset eftersom Arvid börjar äta lite mer nu. Sen såg jag även en liten pool med uv-skydd, skulle vara perfekt till sommaren. 
 
 
Nä, nu ska jag börja förbereda mig inför lite roligheter, dock blir det bara jag och Arvid eftersom Niklas jobbar. 
 
 
Trevlig Helg! 
 
 

IKEA, Täby Centrum och Arninge

Igår och idag har det varit full fart. Vi började gårdagen med ett läkarbesök för Arvids räkning, blodprov fick han ge, usch säger mamman, men det gick bra. Läkaren utreder om det är allergi eller överkänslighet mot något. Igår vägde han 10710 gram, vår "lilla" kille ❤ Nästa vecka blir det läkarbesök igen, då är det dags för hans 6 månaders kontroll. 
 
Sedan åkte vi till IKEA och köpte en ny spjälsäng åt Arvid, eftersom hans bedside crib börjar bli för liten. Den har verkligen varit underbar så det kommer bli svårt att byta. Blev såklart lite annat inhandlat när vi ändå var där. 
 
Idag var Niklas och rehabade sitt knä så jag passade på att gå i Täby Centrum. Sedan åkte vi till Arninge och köpte lite träningskläder och nya löparskor och inlägg till Niklas. 
 
 
 
 
Arvid hjälper mig med att fixa iordning grillspett som Niklas ska ta med sig ikväll när han ska iväg på grillning med kollegorna
 
 
 
Grönsaksspetten
 
 
 
Jag tog resterna ;) 
 
 
 
Så gott det blev! Ett perfekt mellanmål!
 
 
 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med lite Loka crush och en liten bebis. Jag rättar innan jag hinner publicera, bebis ville äta så här ammas det och mamman tittar törstigt på Lokan som blev kvar på matbordet. 
 

Smulpaj

Efter några förfrågningar om receptet så kommer det här: 
 
 
Ingredienser
 
3 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
1,25 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g smör 
Sedan även smör som skall vara på pajen
 
(Jag har lagt till lite extra av havregryn, socker och vaniljsocker i receptet :) 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda all torra ingredienser och sedan blanda i smöret.
3. Lägg äpple alt rabarber eller något annat gott i en form. 
4. Det som är kvar av smuldegen efter provsmakning läggs på frukten i formen.
5. Hyvla/skär tunna skivor av smör och lägg på toppen. 
6. Grädda ca 20-30 minuter. 
 
 
Niklas rekommenderar: 
Vill man kan man ha kanel på äpplena. 
Servera gärna med glass eller vaniljsås. 
 
Malin rekommenderar: 
Gör endast en del av smeten och ät upp den som den är, strunta i frukten och ugnen. Mindre disk och snabbare tillagning. 
 
 
Hoppas det smakar! 
 
 
Visar bilderna från igår för att ha dem i samma inlägg som receptet! 
 
 
 
 
 
De blev godkända av Niklas kollegor igår, trots den lite brända ytan.
 
Så, vad har vi lärt oss av det här? Jo, antigen är Niklas kollegor väldigt artiga eller så är de inte så kräsna ;) 
 
 
 

Smulpaj till Niklas jobb

Nu har jag bakat tre smulpajer med äpple till Niklas jobb. Kommer man mer än fem minuter sent eller gör någon annan "tabbe" så har de tårtregeln, alltså ordna tårta eller annat bakverk till kollegorna.
 
Den här gången var det inte Niklas som var sen utan han lyckades med något annat stordåd. Så istället för att köpa tårtor så har jag denna gång bakat. 
 
 
 
 
 
Lite extra smör på pajerna
 
 
 
Såklart fastnade jag med min bok och så blev de lite väl gräddade, men godkända av Niklas så han tar med dem ändå
 
 
 
 
 

Linus vill också vara med

God Morgon! 
 
 
Imorse låg Arvid på golvet och roade sig, såklart skulle Linus också vara med. Arvid hade ätit lite banan innan så jag tror han doftade gott enligt Linus. 
 
 
 
Alla tre på samma handduk på golvet
 
 
 
Emil fick även fina liljekonvaljer av mina föräldrar igår ❤
 
 
 
 Nu har Arvid somnat på amningskudden i min famn och Linus sover på sin plats i soffan, uppe i vänstra hörnet på bilden
 
 
 
Idag mellan klockan 12-16 har vi ett planerat strömavbrott, det är läskigt vad mycket som går på el i ett hushåll. 
 

Middag och fina gester

Idag gjorde jag en ljummen bulgur- och sojabönssallad med fetaost, purjolök och squash. Tanken var att ha i avokado men den var tyvärr inte så bra. En god sallad som går att blanda i det man tycker är gott alternativt det man har hemma i kylskåpet. 
 
 
 
 
Medans jag lagade mat fick jag de här fina bilderna från Emma ❤ De har varit vid barnkullen och tänt ljus. Tack snälla fina du! 
 
 
 
Rosorna är fortfarande fina
 
 
 
 

❤ Emil ❤

Idag, för ett år sedan var det tänkt att du skulle komma till oss. Men du hade redan kommit och lämnat oss. 
 
 
Den här droppen fick vi av prästen på Arvids dop förra veckan. Hon tände även ett ljus för Emil på dopet ❤ Det blev så fint att även fick vara med. 
 
 
 
Som prästen sa "Sorgen kan vara liten som en droppe eller stor som en ocean, men den finns alltid där". 
 
 
 Här är den fina kransen Emil fick till Arvids dop
 
 
 
En bild på barnkullen, innan dopet, innan alla fina rosor kom dit. Mamma och pappa har satt dit hjärtat och tre gula rosor nere till vänster där vi har Emils sten
 
 
 

Arvids dop del 2

Jag tänkte visa lite mer bilder från dopet. Tänk att det redan har gått en vecka?!
 
Jag önskar dock att jag hade haft lite mer och bättre bilder på allt pynt jag hade fixat, men bjuder på några bilder som blev helt ok, vissa suddiga men men. Alla dem här bilderna sprang, ja jag sprang runt och tog dem några minuter innan vi skulle åka till kyrkan, eller rättare sagt några minuter efter vi skulle ha varit och plockat upp Arvids gudmor. 
 
Ett litet bildregn får det bli. 
 
 
Förbereder vimplarna till tårtorna. Det gäller att ha fantasi, gör hål till snöret med en stor säkerhetsnål.
 
 
 
Min babe hjälper till
 
 
 
Sandra pysslar bredvid Arvids dopbok som gästerna fick fylla i
 
 
 
Namnvimpel. Slog även in gamla pappkartonger för att få lite olika höjder på kakbordet, denna bild är från förberedelserna så det ser lite tomt ut. 
 
 
 
 
En mörk bild på några honeycombs och vimplar, som ser väldigt små ut på bilden, men de var lagom i storlek i rummet
 
 
 
Loka crush var väldigt gott! Tack Emma för du kom och fyllde på muggarna innan dopet!
 
 
 
 
Gudmor Karolina, Niklas, jag och Arvid i kyrkan
 
 
 
Påväg till minneslunden för att lämna blommor till Storebror Emil
 
 
 
 
Lite bilder på huvudpersonen fick pryda dörrarna
 
 
 
 
 
Minicupecakes med citron förbereds på förmiddagen
 
 
 
Hans namn och datum på tårtorna, så ett namn per tårta och datum på den fjärde tårtan
 
 
 
 
 
 
Vi avslutade kvällen med middag hos mina föräldrar. 
 
Coolaste bilden på Arvid, ser ut som han hänger i baren "En flaska bröstmjölk, tack!" 
 
 
 
Tack än en gång för all hjälp! 
 
 
 
 

Arvid ❤ Linus

Igår var jag, Arvid och Linus hemma hos mina föräldrar och åt middag medan Niklas var ute med jobbet. Det bjöds på thaisoppa, mums. 
 
Efter middagen myste Arvid med Linus i soffan. Så gulligt när Arvid "klappar" Linus. 
 
 
 
Två stadiga grepp om Linus päls, vilka jag fick hjälpa Linus ur ;) Men Linus verkade faktiskt njuta för han lade sig på sidan, som han brukar göra när han njuter. 
 
Så här är det att ha en svart hund, syns dåligt på bilder. 
 
 
Jag försökte ladda upp lite dopbilder, men hälften av de jag ville ha med var för stora så Niklas måste hjälpa mig sen. 
 
 

Regn och vårstädning

Idag är det vårstädning i området. Eftersom Niklas jobbar så har mina föräldrar erbjudit sig att komma och hjälpa till, så vi drar vårat strå till stacken. I höstas hade vi precis flyttat in och kämpade med alla flyttkartonger plus att jag hade ca tre veckor kvar till förlossningen, så min energinivå var inte på topp. Därför känner jag att vi borde vara med. 
 
När min mamma för flera veckor sedan erbjöd pappas hjälp vid vårstädningen, ja det är så det fungerar hos mina föräldrar, hihihi, så visste de inte att de hade vårstädning hemma hos dem också, så de får åka från en vårstädning till en annan! 
 
Det obligatoriska regnet har vi såklart när det är dags för vårstädning ;) 
 
 
Nu ska alla löv under syrenbuskarna bort! Så ska mamma få roa sig på baksidan sen också. 
 
 
 

En vinkel av vårt hem

Nu på våren och sommaren vill jag ha lite rosa detaljer framme i vardagsrummet. Tänkte visa ena hörnet av vardagsrummet där vi har lite förvaring. 
 
 
 
Arvids skor han hade på dopet står kvar här, eller rättare sagt hans skor han hade 30 sekunder innan vi gick fram i kyrkan och sedan gled av hans fötter. 
 
 
Magnoliablommorna som symboliserar storebror Emil. Blomarrangemanget bredvid fick hela familjen på dopet, det kunde inte passat bättre! ❤
 
 
 
Jag måste visa alla fina presenter Arvid fick på sin dopdag. Det får bli ett senare inlägg. 
 
 

Våffelfrukost

God Morgon! 
 
Idag är det fredag och Niklas är hemma i alla fall till klockan fyra, sedan åker han på jobbfest en stund. Blir nog inte så länge eftersom han jobbar i helgen. 
 
Idag kände vi för lite våfflor till frukost, men vi hade ingen sylt så vi har gjort frukt och keso till istället, hoppas det blir gott! 
 
 
 
 

❤ Arvid 6 månader ❤

❤ Idag fyller vår lilla skatt 6 månader, tänk att det redan gått ett halvt år sedan du föddes ❤
 
🎈Hurra Arvid 6 månader🎈
 
 
Just nu sover han gott bredvid mig i soffan, eller när jag laddade upp bilden så vaknade han :D Han sover väldigt korta stunder på dagarna. 
 
 
 
Igår sov han med Sophie i babysittern. Egentligen vill vi inte att han sover där, men det blev bara några minuter ;) 
 
 
 
Igår provade vi nya spegeln han fick av sin mormor och morfar för ett tag sedan. Den var väldigt uppskattad.
 
 
 

Arvids dop!

Lördagen den 3 maj 2014 döptes vår son. Han skötte sig exemplariskt och tyckte nog det var väldigt roligt allting. 
 
Tänkte visa några bilder, som min bror Marcus tog på Arvids dopdag. Marcus och hans flickvän kom och överraskade oss, i alla fall en halv överraskning för min kära mor råkade försäga sig lite så jag hade mina funderingar. De bor i Tyskland och har precis varit i Sverige, men kom upp hit till dopet, betydde så mycket. Marcus spelade piano och sjöng Theos sång på fikat. Han hade även gjort om texten lite, så roligt!  
 
I princip all dekoration har jag gjort själv, bland annat vimplar med alla hans namn, välkommen, tomma vimplar till stora rummet, toa och köksvimplar blev det också, menykort, tårtvimplar, dekorerat klädnypor till foton med Arvid. Men honeycombsen gjorde jag inte själv. Så roligt! Men dagen innan när vi dekorerade lokalen och på dopdagen hann jag knappt kolla hur det blev ;)
 
Jag får nog fortsätta med detta inlägg någon annan gång, för nu vill Arvid göra något annat. Men hann lägga in några bilder i alla fall. 
 
 
Stolta föräldrar och nyfiket barn
 
 
 
Efter dopet gick vi gemensamt bort till Emils minnesplats vid barnkullen. Vi hade ordnat så alla fick varsin ros att sätta där. Emil hade även fått ett hjärta med förgätmigej. 

 
 
Likadana rosor till fikaborden som till Emil
 
 
 
Beställde fyra prisesstårtor i olika färger. Gjorde egna vimplar som jag satte på (i all hast när gästerna kommit, därför två vimplar sitter fel) med hjälp av sugrör. 
 
 
 
Gofika!
 
 
Sandra bakade hallonkakor och kolakakor, Emma gjorde chokladbollar och vi gjorde citroncupecakes.  
 
Fler bilder kommer. 
 
 
Tack för hjälpen alla snälla som hjälpte till med Arvids dop och tack alla gäster som förgyllde dagen. 
 

Så sant ❤

 

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...

RSS 2.0