Prova något nytt

Idag provade jag att koka äpple till Arvid. 
 
 
 
Resultatet ser ut som krossad ananas ;) 
 
 
 
 
Nu till den stora frågan "Vad tyckte namnsdagsbarnet?". Ja ni ser ju själva. 
 
 
 
Jag blandade i en halv banan
 
 
 
Då blev han lite mer nöjd
 
 
 
Här tycker jag han är väldigt lik sin morfar :) 
 

Arvids namnsdag

Idag har vårt hjärta namnsdag. 
 
❤ Grattis på namnsdagen min fina son ❤ 
 
 
Det här fina namnsdagskortet fick han av sin gudmor i fredags, tusen Tack! 
 
 
 
 

Från 3 timmar till 3 minuter

Vi kan väl säga så här, det här med sömnen går i alla fall åt rätt håll. Det tog 45 min gråt innan han somnade igår, 7-8 försök att lägga ner honom enligt tassmetoden, så han gråter ju inte konstant. När han vaknade vid 23-tiden inatt så tog det tre minuter för honom att somna om, igår grät han i tre timmar! Kan ju säga att mitt mammahjärta hade ont igår, men tur att Niklas inte lät mig ge upp, jag låg på soffan och grät ;) Igår vaknade han många gånger till sen men somnade om lite bättre för varje gång, han började nog förstå tassmetoden. Inatt har han sedan 23-tiden vaknat en gång vid tolv och en gång vid fem, somnat om nästan direkt, enligt Niklas även tittat upp ibland från sängen men somnat om direkt, men det har jag ju inte märkt här nere på soffan. 
 
Det som räddade en ledsen mamma igår morse var att Arvid kom ner pigg och glad med sin pappa, alltså inte vrålhungrig, han busa runt här medans vi gjorde gröt till honom ❤
 
Nu är det alltså andra natten i rad som han inte äter, helt otroligt! 
 
Synd bara att jag är så dålig på att sova på morgonen, vaknade klockan fem, innan Arvid. 
 
Nu börjar det alltså närma sig en snart inte lika strikt allergivänlig kost för mig, det kommer underlätta så mycket när vi åker iväg hemifrån. Inte behöva ta med egen matlåda när man går på restaurang, inte behöva planera tidsmässigt efter när man senast åt för att kunna åka iväg, inte behöva vara en jobbig gäst när man är bortbjuden. Men ju äldre Arvid blir och desto mer han äter vår mat så blir det ju svårare med det här igen. Hoppas så att de här allergierna växer bort. Men hemma kommer vi fortsätta äta allergivänligt eftersom Arvid ska mer och mer äta vår mat. 
 
 
Förresten, kolla Emma, vi har lyckats hålla den här blomman pigg och glad! Det är också nästan lika otroligt som att Arvid inte har tuttat på två nätter ;) 
 
 

En sömnlös natt

Nästan i alla fall, några upphackade timmars sömn i soffan i natt efter uppdrag tuttfri bebis. Han har den senaste tiden endast ammat på nätterna och nu känner vi att tiden är inne för helt tuttfri bebis, Arvid verkade dock inte dela vår åsikt ;) 
 
Pappan kämpar på i sovrummet med nätterna nu några dagar framöver och jag sover i soffan. Var dock omöjligt att sova när bebisen tokskrek usch, men på morgonkvisten gick det lättare och vi hoppas på bättre nätter framöver. Vi använde oss lite av tassmetoden när det var möjligt och Niklas tyckte det fungerade bättre och bättre. 
 
Vårt utgångläge var inte heller så bra eftersom Arvid har alltid vaknat många gånger varje natt och endast somnat om med tutten i munnen. 
 
Det positiva för mig var att när de kom ner i morse var Arvid superglad, pju, för mammahjärtat har inte mått bra i natt ❤ Men efter det så blev jag lugnare. 
 
 
Nu har Niklas gjort gott citronvatten till mig och så ska jag äta en avokado.
 
 
 
 
 
 
 
 
Håll gärna tummarna för oss inatt! ;) 

Mango

Ikväll blir det en favorit här hemma, nämligen mango! 
 
 
 
Nu har min vigselring kommit till butiken så jag var och hämtade den idag, så fin, ännu finare än vad bilden jag tog på den var, supernöjd. Nu väntar vi till november med gravering och puts- och storleksändring av förlovningsringen. 
 
 
Nu klockan sex ikväll tyckte tydligen Green peace att det var lagom att komma och ringa på dörren, en fredagskväll, hum... 
 
 

Ekologiska boveteflingor

Nu blir det en liten skål med boveteflingor, gott, i och för sig lite socker i men de fungerar i alla fall allergimässigt här hemma, så det är ett stort plus. 
 
 

Höstpremiärer

En sak som är väldigt trevligt med hösten är alla tv-premiärer, eller inte alla, men de bra i alla fall ;) Idol har redan dragit igång. 
 
 
Ikväll är det dags för "Hela Sverige bakar" och "Lyxfällan"
 
 
 
 
Får se om Lillkillen sover eller inte, annars får jag se det på Play senare. 
 

Smaklig måltid

Till lunch blev det köttfärs och majspasta. Niklas har åkt till jobbet och Arvid lever rövare här hemma, står han inte vid tvättmaskinen så rotar han i nedersta kökslådan (som såklart bara har barnvänliga redskap i sig) eller skakar galler in till rummet här nere där Linus har sina matskålar ;) Ja, för att nämna några av hans hyss han har för sig. 
 
Till middag blir det matlåda från lunchen, ser fram emot det. 
 
 
 
 

Solig, kall höstdag

Idag var första dagen för säsongen som halsduk, vantar, pannband och jacka åkte på. Även fast solen är framme så är det ganska kallt, ungefär tolv grader på morgonpromenaden. 
 
 
Utsikten från tvättstugan bakom insynsskyddet
 
 
 
 
Linus gillar det här vädret, bara det inte regnar så är han nöjd! 
 
 
 
 
Ett litet mellanmål
 
 
 
 
Just nu busar Arvid runt i köket. Dagens rutiner är något tidigare än vanligt eftersom han vaknade så tidigt. Niklas jobbar nu två dagar sen har han semester i 1,5 vecka. 
 
 

Lättare överföring

Förra veckan var jag på Apple store i Täby Centrum och köpte en liten sladd som ska underlätta för mig. Så jag kan föra över bilderna från systemkameran direkt till Ipaden. 
 
 
Den här bilden är med mobilkameran 
 
 
 
Känns roligt och jag hoppas jag nu kommer använda kameran oftare.
 
 
Snart dags för Idol, först lite gröt till Arvid. Sen ska lilla killen bada också! 
 
 
 
Till middag blev det fläskkotletter, ratatouille och majspasta! Gott och mycket mat! Det känns som jag är omättlig ;) 
 
 
 
 
Den här söta bilden hittade jag i kameran
 
 
 
Vi försökte fånga ett häftigt spindelnät på bild för ett tag sedan, men det var svårt. 
 
 
 
Trevlig kväll! 
 

Hatt- och skohylla

Någon som är intresserad av att köpa vår hatt- och skohylla i ek? 
 
 
 
 
 
Mycket bra skick. 

En dag i Nacka

Igår gav vi oss iväg tidigt på morgonen för att åka till Nacka. Första stoppet var för Linus, hos frisören, så nu är han nyklippt och fin. Medans han var där åkte jag, Niklas och Arvid till Sickla Köpkvarter och strosade en stund. Sedan var det lunch hos Niklas mamma. Hans bror och flickvän var på en kort visit i Stockholm så vi passade på att träffas för lunch och bus med Arvid. Även Niklas pappa och mormor var med. 
 
 
Lek med farbror Marcus
 
 
 
Arvid har lyxen att ha både en morbror Marcus och en farbror Marcus :) 
 
 
Arvid fick prova lite olika hattar ;) 
 
 
 
 
 
Det bjöds på god mat som vanligt, lax, potatis sallad och olika tillbehör, för min del blev det tapenade. 
 
 
Tack för igår! 

Min vy just nu

Just nu ligger jag i soffan och vilar, har druckit the och tittar på "Vänner". Niklas gick upp till datorn och Arvid sover.
 
Jag gick upp strax innan sju imorse för att börja städa och tvätta, sedan gick Niklas upp vid åtta och hjälpte till. Teamwork, så vid tio var vi färdiga. Jag har fixat lite i vardagsrummet, blev faktiskt nöjd. Sen när Arvid vaknar ska vi fortsätta montera hallmöblerna, ska bli spännande att se hur det kommer bli. 
 
 
Det här fina ser jag nu när jag ligger i soffan
 
 
 
Vi valde ut en gammal världskarta, Niklas tog bort det runt om som jag inte ville ha kvar, delade den på mitten, gjorde den svartvit och vips så hade vi något snyggt att ha i våra tavlor ovanför soffan
 
 
 
Eftersom Arvid gärna pillar på allt bakom soffan så ställde jag dit de två silvriga ljusstakarna eftersom de är väldigt tåliga. 
 
 
Det blev en liten myshörna med två sittpuffar vid fönstret. Så nu kom äntligen kudden från Svenskt Tenn till sin rätt. Tavlan blev superbra ovanför sittpuffarna. 
 
 
 
 

Kundvagnspremiär

Igår var jag, mamma och Arvid i Norrtälje medans pappa och Niklas målade taket och satte upp en tavla i vardagsrummet. Hallmöblerna gick inte att montera igår, utan de gjorde färdigt det idag. Nu är det bara lite småfix kvar, så kan vi börja använda de nya sakerna. 
 
 
Arvid provade åka kundvagn för första gången igår på Ö&B, han fick en BRIO läragåvagn av mormor och morfar
 
 
 
De hade inga svarta så det fick bli en röd/gul.
 
 
 
Idag har vi varit inne i stan och träffat några av Niklas arbetskamrater. En trevlig lunch på Vapiano, sedan en regnig stund i Kungsträdgården. 
 
 
Tack för all hjälp pappa! Så snällt! 
 

Vem blir inte sugen på frukt och grönt?

Var inne en snabbis på ICA Stop i Täby när vi var påväg hem från stan, jag var tvungen att fota deras nya frukt- och grönsaksavdelning. Så snyggt och inbjudande. 
 
 
 
 
 

Vilket sammanträffande

När jag satt i hallen för att rulla Arvid i vagnen så han får sova sin förmiddagsvila så såg jag till min stora förtjusning MIOs katalog med en rabattkupong på 300 kronor. Kunde jag sett det mer lägligt? Som jag skrev i det tidigare inlägget så ska vi åka till MIO idag och handla lite till hallen. 
 
 
 

Kom-ihåg-lappen

På lördag kommer min pappa och ska hjälpa oss måla om taket utanför badrummet på nedervåningen, äntligen ska det bli gjort! Förhoppningsvis hinner de sätta upp nya hallmöblerna och en tavla i vardagsrummet. 
 
 
Så nu gäller det att komma ihåg att inte duscha här nere idag, så taket inte är fuktigt när det ska målas. 
 
 
Skrev en liten lapp igår så Niklas inte skulle hoppa in i duschen av ren vana nu på morgonen när han kom hem från jobbet. 
 
 
 
Idag hade jag tänkt åka till Mio och köpa ena upphängningsanordningen till hallen, samt gå en liten sväng i Täby Centrum när jag ändå är iväg. Men Linus hade andra planer, han kräktes i sängen morse när Niklas gick och lade sig, så nu tvättar jag mina sängkläder, tur att det bara var täcket och påslakanet. Så nu blir min tripp lite senare än vad som var planerat. 

Just nu

Det är lite rörigt kring soffan men jag bjuder på det, orkade inte lägga iordning filtarna. 
 
I alla fall, vi ska hänga upp en större tavla med vit ram till vänster på stora väggen i vardagsrummet. Frågan är nu om vi ska ha vita eller svarta mindre ramar ovanför soffan?
 
 
 
Det lutar åt de vita ramarna men det är ju så snyggt med svarta ramar. I och för sig har vi svarta och vita ramar på korta väggen i vardagsrummet.
 
 
Men oj vilken suddig bild :/ 
 
Det gula som Arvid har möblerat om ska upp på hans rum som förvaring och här i vardagsrummet ska det mysiga, höstfärgerna fram. Kommer bilder på det när det är gjort. 
 
Nä, nu ska jag hänga tvätt, jippiiiiii! ;) Inne på tredje maskinen nu, sen får det räcka. 

En dag i Mörby

Innan lunch åkte jag och Arvid till Mörby för att umgås med min bror Marcus och hans flickvän Caro. 
 
 
Matdags, men lite svårt att fokusera när morbror springer runt och fotar. Caro matar Arvid, första gången någon annan än jag och Niklas matar honom ❤ Det gick hur bra som helst
 
 
Ni ser hur blond han är, min lilla blondi! 
 
 
Jag kunde luta mig tillbaka i soffan så fick de hålla koll på lillpillarn
 
 
 
Arvid och Caro leker Tittut! 
 
 
 
 
Sen åkte jag och Arvid till Mörby Centrum och fikade med Carro och hennes dotter. De var väldigt intresserade av varandra. 
 
Jag hann även förbi Arninge för att köpa hö till Otto och en ram till vardagsrummet. 
 
 
Den här bilden fick jag av Niklas på deras kvällspromenad. Jag är så kär ❤
 
 
Nya mössan var lite stor, men så fin! Han fick en röd Polarn och Pyret-mössa av sin farfar när han var ganska nyfödd, den har använts flitigt men har blivit för liten så det var dags för en ny. Hittade denna på deras rea i somras, perfekt. Deras mössor är så bra, för de sitter inte åt för hårt runt huvudet. 
 
 
Får se om jag spar dagens Idolavsnitt tills imorgon så jag och Niklas kan se det tillsammans. 
 
Hoppas ni får en trevlig kväll! 
 
 
 

En timme tidigare

Idag bestämde sig Arvid för att sova förmiddagsvilan en timme tidigare än vanligt, lite typiskt för vi ska till Mörby och hälsa på min bror och hans flickvän innan vi ska träffa en kompis i Mörby Centrum. Men vi hinner med ett litet besök hos dem innan fikat. Jag är iaf redo att åka iväg så fort lillfisen vaknar. 
 
Medans han har sovit har jag klätt på mig, satt på ett nytt bumperskydd på barnvagnen och gjort ett kort till en liten ängel som har sin andra födelsedag i himlen imorgon ❤
 
 
Nya bumperskyddet, lite stort men det får fungera
 
 
 
Idag tänkte jag ha mitt nya armband från Edblads som jag fick av mamma i födelsedagspresent
 
 
 

Men kolla här!

Niklas kom in från kvällspromenaden och kolla vad han hade med sig! 
 
 
 
Så nu är frågan! Idol eller IKEA-katalogen? Blir nog en blandning! 

Mysdag

Idag har varit en mysig dag hemma. Niklas har varit hemma några fler timmar än vanligt så vi har hunnit med att kolla på gårdagens Idol, laga mat, hänga upp en tavla, ställa om lite tavlor. Innan Niklas gick upp hann jag plocka iordning lite, ta en promenad, dricka te och kolla på "Vänner". Tedrickandet och vännertittandet är min förmiddagssyssla när Arvid sover sin förmiddagsvila. 
 
Arvid har även farit runt här hemma och busat. Han har fått sin leksakssamling påfylld. 
 
 
En början på Arvids musikkarriär? Han har dock inte förstått sig på denna än, men pinnen är väldigt god att ha i munnen. 
 
 
 
 
 
Han har för ett tag sedan lärt sig att rulla valen på hjulen, iaf ibland ;)
 
 
 
Såg att vissa har fått IKEA-katalogen. Jag kan ju säga att jag är lite avundsjuk :) 
 
 

Pärlbröllop

Idag firar mina föräldrar pärlbröllop, alltså 30 år som gifta ❤
 
Hela familjen med respektive var där på middag, förutom Niklas som jobbade. Det blev äkta italiensk risotto lagad av Marcus flickvän, som är från Italien, supergott! 
 
 
Jag fick en specialare, en allergivänlig
 
 
 
Jag gjorde ett kort åt mina föräldrar
 
 
 
 
 
 
 
Så här kul kan det vara att kolla på sin morbror som fotar
 
 

❤ Bröllop ❤

På vår 10-årsdag i december så passar vi på att gifta oss, ÄNTLIGEN! ;) 
 
Jag är superglad och hoppas det kommer bli en underbar dag! Vi har väl inte planerat så mycket, vi har pratat lite löst om det ett tag, men bokade kyrkan i måndags, vi passade även på att beställa vigselringen då. 
 
 
Eventuellt lite åt det här hållet som färgtema... Creme/ivory, beige, brunt, lite lantligt och eventuellt lite spets 
 
 
 
Mina googlesökningar senaste veckan har ungefär sett ut så här: bröllopsinspiration, färgtemabröllop, lantligt bröllop, bröllopsbukett, bröllopsinbjudningar, olika nyanser av vitt, osv... 
 
 
Så idag har min bror Marcus varit här för att fota inför bröllopsinbjudningarna. Jag tror det kommer bli väldigt bra :) Får visa bild här längre fram, om någon är intresserad, måste bara få ut inbjudningarna först ;) 
 
 

Linköping

Igår gjorde vi en roadtrip till Linköping för att hälsa på Anna med familj, även Emma och hennes familj var med. Tyvärr så fick andra Anna och hennes familj förhinder i sisa stund. Vi känner varandra eftersom vi alla har ett barn i himlen ❤
 
Bilresan dit var regnig, minst sagt. Arvid sov halva bilresan och resten av bilresan var lite gnällig men i det stora hela var han nöjd :) 
 
 
 
Arvid och Ester är född samma dag, några timmar mellan bara
 
 
 
 
 
Mycket gnäll från en trött Arvid under middagen, blev lite piggare efter en power nap i soffan. 
 
 
 
Hemresan var lite regnig, men den bjöd även på två fina regnbågar
 
 
 
 Tusen tack för igår! Tack för all god mat och fina sällskap! 
 

FC Inter

En bild från tidigare i somras när Arvid hade matchstället på sig. Han fick det av min lillebrors flickvän och hennes familj i doppresent. De är från Milano så det passar ju extra bra. 
 
 
 
Nu vaknade Arvid så dags för lite frukost. Niklas ska sova till efter tolv, men nu är han ledig resten av veckan, äntligen. 
 

En speciell dag ❤

Idag har det hänt en del, äntligen! ;) Mer om det senare. 
 
Nu åkte Niklas precis till jobbet och Arvid brummar för fullt i sin säng. Jag och Arvid har varit i Sollentuna idag och handlat lite presenter. Sen har jag, Niklas och Arvid varit en snabbis i Täby Centrum. 
 
 
Jag köpte ju den gär planchen för ett tag sedan och nu funderar jag på om vi kanske ska ha den i vardagsrummet? Hum.. Känns passande nu till hösten och vintern. 
 
 

Glutenfria kakor

Igår (och alla andra dagar) var jag sugen på något gott. Jag har ju mumsat god frukt och massor med melon men nu ville jag ha någon kaka eller sötsak. Hittade en glutenfri kaka som jag kan äta, de andra hade spår av mjölk i sig. 
 
 
 
 
Jag letar nu efter någon affär som har sesammjöl så jag kan baka bröd. Någon som vet var man kan köpa det? Jag har hittat butiker på internet men tänkte, om det går, handla i en "vanlig" affär. Ringde runt till olika hälsokostaffärer igår, men ingen som hade. Kanske ICA Maxi har? En tipsade mig om att köra skalade sesamfrön i en matberedare så får man sesammjöl, men jag har ju ingen matberedare. Stavmixern blir nog för mycket stänk med ;) 
 
Nu har jag, Arvid och Linus varit ute på en promenad med Arvids morföräldrar. En spontan promenad innan de åkte upp till Högbo för att kolla på Björn Skifs. Det är verkligen praktiskt att ha dem nära, lättare att bara ta en spontan promenad, inte så mycket planerande. Smsade mamma klockan åtta och så kom de förbi vid nio. 
 
Tack för en mysig promenad, trots Morfarns prickande av sniglar med barnvagnshjulen ;) 

Arvids favoritfrukost

Just nu är det havregrynsgröt, gjort på rent havre
 
 
 
0,75 dl havregryn gör vi gröten på. Sen när den är klar blandar vi i lite fruktpure. Idag blev det plommon- och päronpure. 
 
 
 
Nu när vi fått nya ersättningen så kan vi göra föer gröter, ska bli kul att se om det är något han gillar. Nu ska jag äta lite frukost, blir bla kokta ägg och frukt. 
 
 
 
 

❤ 9 månader ❤

Idag fyller Arvid 9 månader. Idag är det exakt 39 veckor sedan Arvid föddes. 
 
 
Nu sover han en lite försenad förmiddagsvila
 
 
 
Vi började dagen med ett besök hos dietisten, hon är verkligen bra. Förra gången var hon på semester och vikarien fick jag inget bra intryck av. Men nu är ordningen återställd ;) Vi fick svar på alla frågor och bra hjälp Samt en ny tid i mitten på september. 
 
Även pappan här hemma har sovit och strax åker han till jobbet. 
 
 

En dag att minnas

Igår gjorde jag ett försök att rita en barnvagn till kortet som Arvids kusin skulle få. Trots bebis som for runt så blev jag riktigt nöjd. Jag skriver fortfarande Arvids kusin eftersom hon ännu inte fått något namn. 
 
 
Ett kort och en liten present
 
 
 
Under "En dag att minnas" är det tre hjärtan med vikt, längd och födelsetid i. 
 
 
I paketet gömde sig en fin kofta, som jag även hade velat ha till Arvid men den fanns inte i hans storlek. 
 
 
 
Förresten så luktar det brandrök här nu, jag tycker så synd om alla som är drabbade. Hoppas de kommer till rätta med skogsbranden i Sala. 
 
Imorse klockan sex vaknade jag av den högsta åskan jag nog någonsin hört, till och med Arvid vaknade. Usch vad jag tycker det är obehagligt med åska och blixtar, tur att Niklas var hemma. Eftersom min hund när jag växte upp också avskydde oväder så var vi noga när vi skaffade Linus att inte visa oss berörda av åska, blixtar och fyrverkerier. Det har faktiskt fungerat med honom, han bryr sig ingenting, skönt. Eller fyrverkerier på nyårsafton när han är ute på promenad kan han tycka är lite läskigt, men inomhus bryr han sig inte. 
 
 
Hoppas ni får en trevlig dag

DIY med dekorplast

I hallen så lämnade förra husägarna kvar en hylla, skoställ och hatthylla, allt i ek, vilket inte passar in i vår övriga inredning. Men eftersom de inte skulle ha kvar det och vi inte hade bestämt hur vi ville ha det i hallen så köpte vi det av dem, alltid skönt att ha upphängningsmöjligheter direkt när man flyttar in. 
 
Nu har vi bestämt hur vi vill ha det i hallen, vi väntar bara på lite monteringshjälp av min pappa. 
 
Hyllan i hallen var som sagt i ek och hade även en uppskruvad kroklist där det stod keys med stora bokstäver, den fick inte vara kvar. 
 
 
Valde mellan vanlig vit och marmormönstrad dekorplast på panduro, fanns även snygg i koppar, men det passar inte in här hemma. Tänkte det vore kul att prova, hade ingen lust att hålla på och kladda med färg och måla den vit. 
 
 
Resultatet efter ungefär fyra timmars arbete, jag hade ju såklart min lilla hjälpreda Arvid så det kan ha tagit lite längre tid än nödvändigt ;) 
 
 
 
Här ser ni ekfärgen från början, samt skarvarna som jag inte hunnit fixa ;) 
 
 
 
Jag och till och med Niklas, som var lite skeptisk, tyckte det blev väldigt snyggt. Ser mer diskret ut nu och smälter bra in. 

Läkarbesök och kusinträff

Resultatet från läkarbesöket blev den här burken och en timmes bra samtal för fortsatt planering
 
 
 
Det här är en ersättning vi även kan blanda som gröt och välling om vi vill. De här specialersättningarna kan vara svårt att börja med när barnet är så här gammalt eftersom de tydligen inte luktar så gott, men vi får prova och se om det är något vi är i behov av. 
 
 
Ikväll har vi hälsat på Arvids kusin, som här myser med Niklas
 
 
 
 
Här är Arvid med sin mormor och morfar utanför sjukhuset,  tre helt olika hårfärger
 
 
 
Tack för att vi fick komma och hälsa på! 

Utveckling

För ungefär två veckor sedan så hände det otroligt mycket i Arvids utveckling, så nu är han ett litet yrväder. Han lärde sig krypa, sätta sig upp själv, ställa sig upp med stöd av bord/spjälsäng eller liknande, han fick sina två första tänder. 
 
Han är så glad när han kryper, han tjuter av skratt! Det måste ju vara fantastiskt att komma fram så snabbt, jämfört med förut när han rullade runt överallt. 
 
Han pillar på allt! Igår hade han öppnat luckan på digitalboxen och dragit ut kortet någon centimeter så när jag satte på tvn var det ingen mottagning. 
 
Han ställer sig upp mot allt, släpper gärna ena handen, superglad och ibland så ramlar han och då är han inte lika glad, men det går över lika snabbt. Allra första gången han ställde sig upp var i sin nya spjälsäng. 
 
Han har börjat sova regelbundet på dagarna, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Han får då sova i sin vagn, vilket fungerar bra. Oftast ammar jag ingenting på dagarna sedan en och en halv vecka tillbaka, så det var en liten utmaning att få honom att somna utan tutte ;) Men inte så svårt som jag trodde. Han ammar fortfarande i sängen, alltså på kvällar, nätter och tidigt på morgonen, för somna på kvällen utan tutte är ingen hit. Sen vaknar han flera gånger för att kolla läget ;) 
 
Hans matrutiner är ungefär så här gröt till frukost, "vanlig" mat och lite frukt till lunch, frukt eller annat till mellanmål, "vanlig" mat och lite frukt till middag och gröt till kvällsmål. Han börjar få bra kläm på vattenflaskan, dock kommer mycket utanför fortfarande :)
 
 
Kolla mamma vad jag kan! Bara hålla i mig med en hand! 
 
 
 
 Kolla Linus blick han ger mig! "När började den där lilla killen göra sådär? Rädda mig, snälla!" 
 
 
 
Och nu är jag här inne och puttar på den där roliga bollen
 
 
Här ser ni även kartongerna med nya garderoben till hallen. Längtar tills vi får upp det. Jag har iaf kommit ett steg i hallfixandet, har klätt om en hylla i hallen idag med dekorplast, visar i ett annat inlägg. 
 
 
 
 
 
 

En kusin

Tänk idag har Arvid fått en till liten kusin! ❤ Helt otroligt och förhoppningsvis får vi komma och hälsa på det lilla underverket imorgon! ❤ Grattis till hela lilla familjen! 
 
Men morgondagen börjar med ett läkarbesök för lilla herrn i huset, får se om det blir till att lämna blodprov igen. Det skulle vara så skönt att få veta allt han är allergisk mot... Eller det skönaste skulle såklart vara att slippa alla allergier, för det är mycket pyssel. 
 
Just nu ligger Arvid och Linus brevid mig och sover, Arvid på min vänstra sida och Linus på den högra. Niklas jobbar kväll så det dröjer några timmar innan han kommer hem. 
 
Hahaha! Hann ju inte skriva klart meningen så vaknade han ;) 
 
 
Trevlig kväll på er! 
 

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...

RSS 2.0