Gamla minnen

Jag har suttit en liten stund och kollat igenom gamla bilder, mysigt. 
 
Tittade bland annat på bilder från vår allra första gemensamma bostadsrätt som vi köpte i Nacka 2006, då var vi 20 nyfyllda år. Vi hade då bott ihop i drygt ett år, i en lägenhet i Gävle, där vi bodde och pluggade ett år, innan vi flyttade hem till Stockholm igen.
 
Den här suddiga bilden är från köket i vår lägenhet i Nacka, jag har målat om lilla "köksön" vi köpte i Gävle. Sen har den fått leva ett tufft liv på balkongen som blombord efter det här, och nu har vi den inte kvar.
 
 
Jag köpte hem massa fina burkar och prydde tavellisterna med
 
 
 
Till höger på lilla ön ligger ett, jag vet inte vad det heter, men sådana som finns i bibliotek, där det stod kategorier på. Denna står det "Mat och dryck" på. Jag fick med mig några olika sådana från gamla biblioteket på skolan mamma jobbar på. Kul inredningsdetalj. 
 

Smulornas frånvaro

Igår skulle jag göra små enportionssmulpajer med äpple, blev istället någon form av klumppaj. 
 
Jag rörde ihop en deg och ställde ut, vad jag trodde var rätt antal formar och fyllde med små äppelbitar. Degen blev inte alls smulig och jag hade redan slängt in alla ingredienser i skåpet igen och så hade jag en liten bebis i babysittern som började tycka att jag inte skulle hålla på med det där så mycket längre till. Så med alldeles för lite och klumpig deg i formarna åkte de in i ugnen. Jag kan ha rört ihop den för mycket, därav smulornas frånvaro. 
 
Niklas är inte den som klagar men till och med han tyckte det såg lite tragiskt ut. Men när han smakade dem så fick de ett väldigt bra betyg. 
 
För att rädda dem kunde vi haft lite glass eller grädde på och toppat med en liten äppelbit så hade det blivit mycket bättre. Men det fick bli au naturel, eftersom vi inte hade glass eller grädde hemma. 
 
 
Visar ändå en bild, kul att minnas sina mindre bra bakverk också, jag menar det kan ju bara bli bättre ;) 
 
 
 
Jaha, nu har jag varit vaken sen två, får se om jag kan somna om, jag är så pigg, typiskt. Niklas har inte kommit hem från jobbet än, slutar om tre timmar, om det inte blir övertid, hoppas inte. 
 
 

Lite leksaker

Bakom soffan har vi en liten förvaringslåda för Arvids leksaker. Han är inte så gammal så den är lagom just nu. 
 
Sen finns det ju fler saker som tar mer plats ;) 
 
 
 
 
Här är några av hans leksaker.
 
 
 

Idag blev det...

...fläskkotlett, pasta och broccolimos.
 
 

Riktig kärlek

Niklas skrev en lapp till mig imorse innan han gick och lade sig. 
 
 
 Så gulligt! 
 
 
Jag vaknade tre imorse (sov ungefär sex timmar minus lite amning i mitten) så jag kände mig såklart utvilad. Niklas kom hem vid kvart över åtta på morgonen så han ligger och sover gott just nu. Linus sover i soffan och Arvid sover på mig här i soffan. 
 
 
Vi har varit ute en timmes promenad med Arvids mormor och morfar samt Nike, min brors och Sandras hund. 
 
 
Lite bleka? :p Tur att det var sol idag då! Hihi! 
 
 
 
 
Arvid sov gott hela promenaden
 
 
 
 
 

Ugnen har gått varm idag

Vi gjorde egen pizza idag, även degen gjorde vi själva. När ugnen ändå var varm bakade jag även två limpor. Nytt recept så jag hoppas det blir gott! Jag har ju lite svårt att baka enligt recept så jag ändrade lite såklart. 
 
 
 
Idag åkte jag och handlade mat själv för första gången sedan Arvid föddes. Det gick bra, Arvid sov mest när jag var borta. 
 
 

Hjärterumpa

 
 
 
 
 

Besök av farfar

 Idag ska vi få fikabesök av Arvids farfar. Så nu ska jag sätta igång att baka lite. 
 
 

Dopkorten är klara!

Vi valde att designa våra dopkort själva i photoshop och skickade det sen till ett tryckeri. Så inga färdiga mallar utan allt helt själva. Dagen efter kunde mamma åka och hämta dem, rykande färska från maskinerna! Superbra!
 
Tänkte visa dem här sen, men vi skickar ut dem så gästerna får se dem först!
 
Jag är väldigt nöjd. Även fast jag tycker om att sitta och pyssla så kände jag att det skulle ta för mycket tid att klippa och klistra femtio inbjudningskort. Får se om jag gör något kul med kuverten.
 
Men jag har suttit i flera dagar och funderat på design, så det är ju pyssel i sig. 
 
 
Hej! Jag heter Arvid och jag är en glad bebis! 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis på 1-årsdagen!

Idag fyller min blogg ett år! 
 
Ett år av så många känslor!
 
 
Hurra! Hurra! Hurra! 
 
 
 
 

Kasslerhamburgare

Igår gjorde vi kassler, inte min favorit men med ananas blir det faktiskt ganska gott. 
 
Det är praktiskt att laga mat i ugnen, det sköter sig självt ett tag så man hinner med annat. 
 
Jag gjorde små kasslerhamburgare med ananas och lite annat, vilket betyder att jag tar det jag känner för just då så det kan variera. Igår var det äpple, lök, krossade tomater och en grönsaksbuljonstärning som fick hoppa ner i ugnsformen. 
 
 
 
 
 
 
Idag blev det kycklingsoppa och sega chokladrutor med glass till efterrätt. Det bästa? Att det finns kvar till matlåda imorgon också! :) 
 
 
God Natt! 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Igår var vi ute och for. Bland annat till barnkullen som jag skrev om här
 
Innan vi var där åkte vi en sväng förbi Täby Centrum för att boosta Arvids immunfösrvar ;), nej, skämt åsido så tycker jag det här med RS-virus är läskigt, därför åkte vi dit en vardagsförmiddag för att slippa värsta folkmassorna, speciellt nu när han fortfarande är så liten och det är RS-säsong. (Jag vet att det är en liten risk men jag följer ändå gärna rekommendationerna). 
 
Men i alla fall, jag ville åt Clas Ohlson för att köpa lamineringsmaskin och häftpistol till mina små projekt här hemma. Blev även lite annat inhandlat. Bland annat ett litet sopset till grisiga barnvagnshjul innan dem rullar in på hallgolvet! 
 
 
 
Nya pärmar till det nya året. Två till canvastavlor så nu har vi sex stycken och är redo att spänna fast tyg med häftpistolen. Saknas bara tyg nu! :D Hihihi! 
 
 
 
Sedan åkte vi till den blivande dopfikalokalen för att titta så att jag kan börja planera hur jag vill duka och dekorera där inne. 
 
 
Tänk er en fin vårdag i maj!
 
Fina omgivningar kring vattnet. Jag tror det kommer bli hur bra som helst! 
 
 
 
Mästerfotografen mamma fick till en fin dock suddig bild på lilla familjen 
 
 
 
Själva dopet kommer inte vara här utan kommer äga rum i Danderyds Kyrka eftersom storebror Emil är på barnkullen där ♥ 
 
 
 

Storebror

♥ Igår var vi vid barnkullen 
 
♥ Älskade Emil! Jag saknar Dig! 
 
 
 
Han fick ett hjärta av sin mormor och en kärleksängel av oss. Så tände vi ett ljus. Av Agnes mamma fick han en tulpan. Tack! 
 
 
 
♥ ♥ 
 

Ingen rubrik behövs :D

 
 

Promenad

Den här veckan har jag varit ute med Arvid i barnvagnen och Linus (hunden alltså) i kopplet varje förmiddag på en ungefär 40 minuterspromenad, medans pappan i familjen sovit. Arvid sitter nöjt i babyskyddet, i alla fall om vagnen rör sig hela tiden :) 
 
 
 
 

Godaste röran

Ni bör verkligen ge den här röran en chans! 
 
 
Blanda:
 
Ägg
 Sill
Kesella
Fransk senap
 
 
Lägg röran på en smörgås och njut! 
 
 
 

Paj

Idag blev det paj till middag!
 
 
 
 
Hund- och barnvagnspromenad idag i lite solljus. Men allt grus som fastnar på Linus och hjulen på barnvagnen, hum... 
 
 
Trevlig kväll allihopa! 
 

Superdupertipset!

Måste bara tipsa om en hemsida jag har har hittat till! Bättre sent än aldrig!
 
Pinterest.com 
 
När jag surfade runt på google för inspiration till Arvids dopinbjudningar så hamnade jag där, fast jag kom aldrig in på sidan eftersom jag inte var medlem, orkade inte bli det heller. Men sen efter en kommentar från Cissi så var jag ju tvungen att prova. Det finns så mycket inspiration bland alla olika kategorier! Ni måste prova! Nu kände jag att det låter som ett sponsrat inlägg fast det är det inte, jag vill bara tipsa om en superbra hemsida, som jag önskar jag hittat tidigare! Tänk er googles bildöversikt fast mycket bättre!!! 
 
_________________________________________________________________
 
 
Den här underbara hemsidan är ett exempel på saker jag hittade där!
 
Celebrationsathomeblog.com 
 
Här får jag mycket inspiration inför Arvids dop! Så mycket fina bilder, men glöm inte att trycka in er på den bild/artikel ni gillar för då kommer ännu mer bilder och inspiration upp! 
 
 
Här kommer några bilder från hennes hemsida
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Nu har vi släckt ner här hemma, endast lite mysiga ljusslingor tända. Jag sitter vaken i soffan med Arvid sovandes i famnen på amningskudden. På min vänstra sida har jag en sovande Linus och på min högra sida en sovande Niklas. 
 
En effektiv dag efter en lång sovmorgon. Städningen klar, jag har promenerat med Linus, lagat torsk i ugnen, tvättmaskinen har gått varmt hela dagen. 
 
Har ni en speciell städdag i veckan? 
 

Jag tycker det är skönt om städningen är klar inför en ledighet tillsammans. Men nu med en liten här hemma brukar jag passa på att damma när det passar. 
 
 
Niklas ska alldeles strax åka iväg för att handla. Vi har börjat planera mat för några dagar/en vecka i taget. Det är skönt att veta varje dag vad vi ska göra. 
 
 
Igår var vi hemma hos mina föräldrar med Emma, Emil och Livia för lördagsmys och raclette, så himla gott. 
 
 
Pappor med sina bebisar
 
 
I fredags efter Arvids vaccinationsspruta blev han väldigt trött och fick någon reaktion i vänster öga. Usch, en jobbig dag, men efter en natts sömn mår han som vanligt igen. 
 
 
Hoppas ni haft en trevlig helg! Gjort något roligt kanske? 
 

3-månaderssprutan

Med en dag kvar till hans 3-månadersdag passade vi på att åka till bvc för hans vaccination, mätning och vägning.
 
♥ 8050 gram och 64 cm kärlek ♥
 
Spruträdda pappan fick hålla i honom. Det gick bra, men såklart grät han, Arvid alltså ;) Men tio sekunder senare var han glad igen :) 
 
Så nu sitter jag på nålar och hoppas han kommer må bra! ♥
 
 
 
Så idag blir det soffmys för oss medan pappan sover. 
 
Vad ska ni andra göra idag? 

OS 2014

Jag gillar verkligen OS, speciellt vinter OS eftersom konståkningen är med då. 
 
 
Någon mer som ska kolla?
 
Vilken är er favorit gren i vinter OS? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hejar lite extra på Viktoria Helgesson och Alexander Majorov
 
 
 
 
 Jag har tränat för Alexander Majorovs pappa på, som har samma namn ;) Han är väldigt bra! Alexander åkte då med och jag visste redan då att han skulle gå långt och visst blev det så! 
 

Mormor och morfar

Igår var vi hos dem och idag var dem hos oss.
 
Niklas jobbar kväll nu så de var här för att hjälpa med Linus kvällspromenad. Vi åt hamburgare från Max och så passade jag på att duscha. Första gången jag lämnar honom till någon annan än Niklas, iof var jag några meter bort men jag tror det räknas som att de var barnvakter ;) Arvid satt nöjt i babysittern hela tiden med sin mormor sjungandes och lekandes framför. 
 
 
Bild på dem från igår, Linus ligger också där, men han är så mörk så han syns inte
 
 
 
 
Många tycker Arvid liknar sin morfar
 
 
Tack för hjälpen! 

Det kan vara dyrt...

...att läsa inredningstidningar. 
 
Jag vill ju ha allt! Haha, eller det finns i alla fall mycket fint! 
 
Bara jag som tycker om att läsa inredningstidningar för inspiration?
 
 
 
Jag sitter hemma hos mamma och pappa och plöjer mammas "Leva & bo". Hon brukar spara dem till mig. Det finns så mycket olika fina stilar och inredningsdetaljer så det är svårt att välja hur man vill ha det. Kan ju bli dyrt att byta en gång i månaden. Man kan ju förnya med detaljer men ändå. 
 
Sen att det är så välstädat gör ju att det ser ännu bättre ut, och det måste man komma ihåg, att det är stylat innan fotograferingen. 
 
 
Men det här förstår jag inte. Filten på golvet? 
 
 
 
Tjing! 
 

Det räcker...

...och blir över med hår ;) 
 
Det växer som ogräs och om jag drar ut hårstråna så det blir rakt så kommer det nästan ner till rumpan ;) 
 
Mitt hår framtill och det översta är rakt medans allt annat hår är väldigt vågigt, så nu när jag klivit upp ur sängen och släpper ut det ser det ut så här. Jag är nöjd, har ju inte kammat eller borstat håret på ett år, slå det om ni kan?! Hihi! Jagvdrar ut det med fingrarna, fungerar perfekt om man kommer ihåg att göra det, men det är ju samma med att kamma håret. Ett annat problem med tjockt och långt hår är att det aldrig torkar.
 
Men ser ju mer vilt än tamt ut på bilden ;) 
 
Jag har nästan alltid håret uppsatt i en knut eller en inbakadfläta i sidan. Så egentligen borde jag klippa av det. Går ju inte att ha utsläppt hår när man byter blöja, då är inte bara risken att doppa håret i något mindre trevligt, utan sannolikheten väldigt stor. 
 
 
Vad ska jag göra med det? 
 
 
 
 
Nu blir vi av med vattnet i ungefär 4,5 timme och sedan kommer varmvattnet succesivt tillbaka och klockan åtta ikväll ska det gå att ta en varm och skön dusch. Så jag flyr fältet, hem till mamma och pappas lägenhet med Arvid. Niklas skjutsar oss dit och åker sedan hem för att kunna vara hemma när de byter varmvattenberedaren. Sen kommer han tillbaka till dem när det är klart så bjuds det på middag hos mamma och pappa.  
 
Nu håller vi tummarna för att det ska fungera bra idag! 
 
Någon som vet om det är samma för varmvattenberedare som med kyl och frys, att de drar mindre el? 

Middagstips

Idag gjorde vi renskavspytt, vilket jag verkligen kan rekommendera. 
 
 
1) Hacka och stek:
  • Champinjoner
  • Lök
  • Squash
  • Paprika
  • (Eller vad ni har hemma eller tycker om)
 
 
2) Stek renskav.
 
3) (Niklas vill gärna ha bulgur till). 
 
4) Blanda allt i stekpannan, inte bulgurn.  Salt och peppar.  
 
5) Stek ägg.
 
 
Supergott! 
 
 
 
Semlan åt vi ju innan maten, så det fick bli apelsin efter
 
 
 
Smaklig Måltid! 
 
 

Vi har varit en sväng till Mörby Centrum och Arvid har charmat alla han hälsat på :) Han är så gullig och ler och skrattar. Nu har jag haft skämskudden och kollat lite på Svenska Hollywoodfruar. 
 
 
 

Ingen snyggbild direkt!

Jag var så hungrig så jag hann mumsa lite innan jag tog bilden ;) 
 
Två semlor för 19 kronor på ICA, så goda och färska, min sambos värsta ord han vet, färskt! :) Tur han inte läser min blogg ;) 
 
 
Jag brukar spara locket till sist. 
 
Hur äter ni era semlor? 
 
 

Jaha

Klockan är tio minuter i fyra och den här tokfian har varit vaken sedan halv två, sovit fem sköna timmar med lite amning mellan. Nu har pappan kommit hem från jobbet och sover gott bredvid mig. Har blivit övertid två dagar nu, alltid lite läskigt när jag vaknar och hans säng är tom, fast han borde kommit hem. 
 
 
Igår var Arvids farmor här och hälsade på, så fick jag lite mat och middagssällskap. Det var en trevlig stund och så kollade vi på bilderna jag och Niklas beställt. 
 
 
Arvid och hans farmor
 
 
 
Tack för igår! 
 
 
Nu tänkte jag kolla på tredje och sista avsnittet av fittstim på svtplay. Jag kan varmt rekommendera det programmet, i alla fall så får jag mig en tankeställare. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inredningstankar

Vi har kollat efter något att ha på väggen i vardagsrummet. Nu tror jag att vi kommit på en ide. Vi har två stycken canvastavlor, som är 40x40x3,6 cm. Vi köpte fyra till och så tänkte jag hänga dem ihop så det ser ut som en 120x80 tavla. Så kan man klä dem i olika matchande tyger och en av tavlorna tänkte jag skriva något på. Kanske "Det finaste vi gjort" och så Arvids och Emils namn och födelsedatum. En tanke var först att ha ett tyg på en stor canvastavla, men det var svårt att hitta, plus att det finns så många fina tyger så nu kan vi variera mer, efter humör och årstid :) 
 
Jag tror det kommer bli snyggt. Vad tror ni? 
  
 

Vi har även hittat en tjej som syr upp gardiner med kardborrband, ska bara hitta ett tyg vi vill ha. Vi har lite olika åsikter där ;) Förra ägaren lämnade kvar gardinstänger i alla rum, men vi har inte köpt några gardiner ännu. Vi har inte haft gardiner på flera, flera år så nu när vi flyttat till hus så känns det som att det är dags. 
 
 
Så vi ska införskaffa oss en häftpistol till tavelprojektet 
 
 
(Bild från Clas Ohlson)
 
 
 
 
Sen är jag sugen på en sådan här också, en lamineringsmaskin till lite projekt i Arvids rum. 
 
 
 
(Bild från Clas Ohlson)
 
 
 
 
 Just nu sitter jag i soffan med min allra finaste, bästa, underbaraste lilla Arvid i famnen på sin amningskudde! Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig! Pappan har nyligen åkt till jobbet. 
 
Jag Ä.L.S.K.A.R hela min familj! 
 
 
 
Trevlig Helg! 
 
 
 

Semlor! Någon?

För fyra år sedan var Fettisdagen den 16 februari och i år får vi snällt vänta till den 4 mars. 
 
Jag har i och för sig redan tjuvstartat. Någon mer som gjort det? 
 
 
De här godingarna bakade jag och Karolina 16 februari 2010! 
 
 
 
För fyra år sedan hade vi precis blivit klara med vår utbildning och tog examen. Under den utbildningen var det jag lärde känna Karolina, en mycket fin vän och nu även Arvids gudmor. Har vi verkligen kännt varandra i sju år! Oj vad tiden går snabbt! 
 
Kram på dig vännen! 

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...

RSS 2.0