Smulpaj

Efter några förfrågningar om receptet så kommer det här: 
 
 
Ingredienser
 
3 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
1,25 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g smör 
Sedan även smör som skall vara på pajen
 
(Jag har lagt till lite extra av havregryn, socker och vaniljsocker i receptet :) 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda all torra ingredienser och sedan blanda i smöret.
3. Lägg äpple alt rabarber eller något annat gott i en form. 
4. Det som är kvar av smuldegen efter provsmakning läggs på frukten i formen.
5. Hyvla/skär tunna skivor av smör och lägg på toppen. 
6. Grädda ca 20-30 minuter. 
 
 
Niklas rekommenderar: 
Vill man kan man ha kanel på äpplena. 
Servera gärna med glass eller vaniljsås. 
 
Malin rekommenderar: 
Gör endast en del av smeten och ät upp den som den är, strunta i frukten och ugnen. Mindre disk och snabbare tillagning. 
 
 
Hoppas det smakar! 
 
 
Visar bilderna från igår för att ha dem i samma inlägg som receptet! 
 
 
 
 
 
De blev godkända av Niklas kollegor igår, trots den lite brända ytan.
 
Så, vad har vi lärt oss av det här? Jo, antigen är Niklas kollegor väldigt artiga eller så är de inte så kräsna ;) 
 
 
 
Kommentarer
Sofia

Gott :D

2014-05-14 @ 19:27:40
URL: http://byfia.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...