Semelpremiär

I onsdags hade jag min godisdag och då blev det varsin semla till mig och Niklas. 
 
 
 

Tiden rusar fram

Igår var jag och Arvid i Täby Centrum en snabbis och fikade med en kompis och hennes dotter. 
 
 
Så här stor var jag igår, vecka 33+3 ❤️
 
 
 
Som ni ser till höger på bilden så har vi fått upp en lång grind, på nästan tre meter, i hallen så Arvid inte hittar på massor av hyss i hallen eller tvättstugan. Vi beställde den och lite andra saker i måndags och så kunde vi hämta det på posten på onsdagen, det kallar jag snabbt :) Dock var sulkyn vi beställde i fel färg ;) 
 
 
I onsdags och i torsdags var Niklas ledig. På onsdagen var vi med Linus för klippning och i torsdags fick han sin årliga vaccination. Innan det var vi med Arvid för att lämna blodprov, usch och fy, det gick inge bra, så nästa gång åker vi till Astrid Lindgren och hoppas de är bättre där. 
 
 
I torsdags var jag och Arvid hos Emma och Livia. 
 
 
 
Idag har vår fina kanin Otto fått ett nytt hem. Det känns jättekonstigt och sorgligt. Men vi tror inte att vi kunde hitta ett så mycket bättre hem till honom. Så i det jobbiga så känns det ändå bra, tack vare det. 
 
 
 
Han är en sådan fin och rolig kanin. Vill vara med och är inte rädd av sig ❤️ 
 

Kvällstrött

Innan Arvid väl har somnat på kvällen så hinner jag bli så trött så någon minut efter Arvid sover så sover jag med. Arvid sover fortfarande och jag har för första gången handlat på Campadre. Det är en hemsida med märkesvaror till kampanjpriser, så har dem olika kampanjer olika tider. Det blev en filt i ekologisk bomull till Lillasyster och kallsonger till Niklas. Jag var nära på att handla i torsdags men var lite snål så det blev inte av, men sen i fredags fick jag en 100:- rabattkod så nu passade jag på. Dock var dynan jag tänkte köpa till barnvagnen slut men jag är nöjd med de andra sakerna. 
 
 
Söt filt från Elodie Details till Lillasyster
 
 
 
 
 
139:- istället för 349:-, alltså ett riktigt kap. 
 
 
Niklas jobbar och jag och Arvid ska ta det lugnt idag. Igår var ci ute på en drygt timmes promenad med mina föräldrar. Det blev alldeles för mycket för min rygg aå jag hade ont resten av dagen, och svårt att röra mig. Passar inte så bra när en ska ränna efter en busig ettåring ;) 
 
 
Pappa provade isen på Vallentuna sjön
 
 
 
Det här med att matcha kläder när vi går en promenad i området är ju inte så viktigt ;) Letade som en tok efter hans mössa, men fick ta fram en ny i all hast. På kvällen sen såg jag mössan ligga på mattan i vardagsrummet, jag tror Linus var boven i det dramat. 
 
 
Får se om pappa kommer och hjälper Niklas att sätta upp vår nya tv i vardagsrummet idag, hoppas. Vår gamla tv började få lite ränder i sig efter flytten och det har bara blivit mer och mer. Jag är så van så jag tänker inte på det och ränderna är så små. Men vi har inte velat sätta upp den på väggen, utan vi har väntat med det tills vi köpt en ny. Just den väggen tvn ska sitta på är ganska smal eftersom de som bodde här innan har öppnat upp mellan köket och vardagsrummet, men Niklas har mätt att tvn får plats så jag håller tummarna. Jag tycker Niklas överdrev i storlek, men han passade på att beställa den när jag låg inne på förlossningen förra veckan, haha ;) 
 
 
 
 
Känns skönt att få upp tvn på väggen så inte Arvid river ner den. Det har varit en av alla saker vi har på vår "AttgörainnanLillasysterföds-lista". 
 
 
Hoppas ni får en bra dag! 
 

Nytt hem till våra pälsbollar

Med mycket sorg i våra hjärtan så måste vi eventuellt ha ett djurfritt hem på grund av Arvids allergier. Vi har fått olika svar från olika läkare, men vi börjar nu leta med ljus och lykta efter nya kärleksfulla hem till våra små pälsbollar. 
 
Så vet ni någon som skulle vilja ta hand om Linus eller Otto så hör gärna av er. 
 
Vi är väldigt måna om att de kommer till någon/några som har tid, energi och engagemang. 
 
 
 
 

Hon växer på bra

Det gick bra imorse på tillväxtultraljudet, +1,5%, så precis på medelkurvan. Nu stämde ju inte värdena på Arvid så vi får se om det stämmer på Lillasyster! ❤️ Så idag är det vecka 33 (32+1) och hon beräknas väga 2039 gram ❤️
 
 
Här får ni något att klura över, en bild på Lillasyster, proffset Niklas hade svårt att se vad det var när jag kom hem med bilden :) 
 
 
 
Hon ligger med huvudet neråt och ryggen på vänster sida, som ca 90% av bebisarna. Arvid låg med ryggen på höger sida ;) 
 
 
❤️ Nu håller vi tummarna att allt går bra! ❤️
 
 

Magnolia och jag

Nu ligger killarna och sover medans jag är uppe och ska strax åka iväg på tillväxtultraljud av Lillasyster. 
 
Vi har, som med Arvid bestämt vilka andranamn hon ska ha och ett av dem är Magnolia. Så nu i veckan beställde jag några små plagg till Lillasyster i det här fina tyget. En kompis till mig som ska sy :) Kolla in hennes Instagram @attasmafron. 
 
 
 
 
Nu håller vi tummarna för att allt ser bra ut med Lillasyster ❤️

Isbana

I förmiddags när vi var ute på vår promenad var det verkligen viktigt att gå försiktigt. Även fast de flesta ställen var bra sandade så var det två partier som inte var det, där var det rena rama isbanan. 
 
 
 
En skön promenad även fast jag gick som på nålar för att inte halka. 
 
Nu sover Arvid för dagen. Han är mellan att sova en eller två gånger varje dag. Igår blev det två gånger och idag en gång. Han vaknade 08:40 imorse så det blir lagom med en vila idag. Igår fick han sova i vår säng, mysigt, men det brukar vara trångt, han vill liksom ligga mitt på min del av sängen. Inatt har det faktiskt inte varit trängt, fungerade bra. Han somnade inte förrens nio igår kväll. 
 
 
Nu ska jag dricka min obligatoriska kopp the. 
 
Trevlig dag på er alla fina! 

Syskonen

Igår fick vi lite bilder från bröllopet. Här är två roliga favoriter ;) 
 
 
Jag och mina bröder
 
 
 
Ingen ville stå nära den magsjuke blivande maken ;) Här med min familj! 
 
 
 
Han glömde sätta på den fina coursagen på fotograferingen innan bröllopet, men finast är han ändå ❤️ 

Vår och vinter på samma bild

Nu kryper jag upp i soffan med en kopp the och ostsmörgås. Ska börja skriva i min nya dagbok jag fick i julklapp. 
 
 
 
I förmkddags tog vi en pulk- och hundpromenad i snön. 
 
 

Gästbok och ändrade planer

Jag satte mig i bilen och körde en bit mot stan, efter tjugo minuter, som i vanliga fall max tar tio minuter känner jag att det inte känns bra. Jag hör av mig till Emma och vi bestämmer att vi tar middagen en annan dag när det inte är snökaos. Jag vänder hem och är glad att det gick bra, blev då lax i ugnen med basmatiris och wokgrönsaker till middag istället. 
 
 
På bröllopet valde vi att göra en gästbok i form av en canvastavla där alla gäster fick göra sina fingeravtryck. Dock två som inte gjorde, en som vägrade och en som glömde ;) Tyvärr var det några gäster som på grund av sjukdom fick lämna återbud i sista sekund så deras fingeravtryck är inte heller med. 
 
 
Niklas målade stammen och jag skrev texten
 
 
 
Ser ni alla små fingeravtryck från de allra minsta gästerna? Så gulligt så jag smälter! 
 
 
Våra fingeravtryck i rött och för att göra lite fler röda detaljer gjorde vi ett par fåglar och ett hjärta rött. Våra tårtdekorationer var också fåglar, som jag hade gjort. Några tumavtryck blev tyvärr mörkbruna, jag tog med två stämpeldynor som jag trodde var svarta, men ena var tydligen brun. Vi hade våra fingeravtryck på framsidan av våra bröllopsinbjudningar, så vi knöt ihop säcken med alla gästers fingeravtryck. 
 
 
 
  
Tårtdekorationer, små, enkla men fina. 
 
 
 
Fem tårtor så det blev tio fåglar, eller Love Birds :) M för Malin och N för Niklas
 
 
 
Förresten så såg jag i datorn hos barnmorskan i torsdag att mitt nya namn är registrerat. Jag har fortfarande dubbelnamn, men har bytt ut mellannamnet till Niklas efternamn. Kommer nog kännas mer verkligt när jag får hem papprena. Det passade ganska bra för jag måste i vilket fall som helst förnya mitt körkort nu eftersom jag haft det i tio år. 
 
 
I förmiddags var jag på ICA Maxi och handlade, jag fattar inte varför vi inte provat självscanning förut, så smidigt, inte bara när en ska handla mycket utan även de gånger en handlar lite och det är mycket kö. 
 
 
Imorgon ska jag plocka lite här hemma, men framför allt vila!!! 
 
 
Trevlig lördagskväll! 
 
 
❤️

Enchilladas eller nått

Idag provade vi göra tacos i form av tortillabrödsrullar i ugnen med nötfärs och bönor. Väldigt gott blev det! 
 
 
 
 
Tyvärr inte allergianpassat så Arvid fick egen mat. 
 
 
Om en stund ska jag iväg och äta middag med Emma på Ciao Ciao på Karlavägen. Jag vill bjuda henne på middag som tack för hjälpen med allt kring bröllopet! ❤️
 

Typisk sammandragning

I tisdags så fick Niklas göra en kraftigare inbromsning precis när vi skulle svänga in på vår väg hemma, jag fick då ont i magen, ringde förlossningen och fick komma in och ligga med ctg i fyra timmar. Man ska ligga sex timmar från det att det hände. Så klockan tio på kvällen trodde jag att jag skulle få åka hem eftersom det såg bra ut. Men när läkaren kom in för att göra ultraljud så fick jag såklart en sammandragning när jag reste mig upp. Jaha, så då blev jag inlagd på avdelning 16 med nytt ctg klockan tolv och sedan på morgonen vid åtta. Lite höga hjärtljud till en början på morgonen så fick ligga en lite längre stund med ctgn då. Sen såg allt bra ut, så då fick jag åka hem. Läkaren sa att jag skulle ta det lugnt en vecka, men hur lätt är det att göra, med en ettåring hemma? ;) Så igår var pappa här halva dagen och sen var vi med mamma på eftermiddagen innan Niklas kom hem. Idag kommer mamma vid lunch och hjälper med Arvid. 
 
Det jobbiga med att sova kvar var att det var min första natt från Arvid, och en oförberedd sådan. Men de hade det så klart bra här hemma, tog sovmorgon till nio. 
 
 
Mamma kom och gjorde mig sällskap till jag kom upp på avdelningen
 
 
 
Fick eget rum på avdelningen, skönt. Kom upp dit vid tolv, sov väl totalt fyra timmar den natten.
 
 
 
Arvid har helt klart förstått att Linus ska ha koppel på sig. Han gick fram och lade kopplet på Linus flera gånger. 
 
 
 
Trött kille hos mamma och pappa
 
 
 
❤️ Tack för all hjälp mamma och pappa! ❤️

Bröllopspresenter

I måndags öppnade vi äntligen alla bröllopspresenter, så mycket fint.
 
Nu är det bara två dagar kvar tills vi ska få våra bröllopsbilder, längtar, även fast jag fortfarande tycker det är tråkigt att alla ideer jag hade inte kunde genomföras på grund av magsjuk make ;) 
 
 
Här kommer lite bilder av några presenter
 
Love birds
 
 
 
 
Ljuslyktor från Skultuna och en matchande stormlykta! 
 
 
 
Många delar för att kompletera vår matservis Swedish Grace från Rörstrand
 
 
 
 
Tusen tack för alla fina presenter! 

Det nya året

På nyårsafton var vi hos svärmor och firade hennes födelsedag, nyårsafton och julafton. Vi var hemma i god tid till tolvslaget och gjorde som förra året, lade oss i sängen och tittade på fyrverkerier. 
 
 
Arvid laddade upp med banan innan vi åkte iväg
 
 
 
Niklas har börjat jobba igen efter alla sjukdomar, så snart ska vi väcka pappan och öppna våra bröllopspresenter, tro mig om det kliar i mina fingrar ;) 
 
I eftermiddag åker vi till min familj för att fira jul och även träffa Marcus flickväns föräldrar, ska bli roligt att äntligen få träffa dem. 
 
 
Gott Nytt År! 

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...

RSS 2.0