Nu är han hemma

Nu äntligen är Linus hemma ❤ Vi kan ju säga att det var en dyr hundvakt så här under helgen ;) Han har haft en inflammation i bukspottkörteln, men de vet inte om det beror på en magsjuka eller om han fick inflammationen först. Vad är hönan och vad är ägget? Han mår i alla fall bättre och är piggare. 
 
 
Nu ligger han och sover i soffan
 
 
 
Den här lilla killen fyller 10-månader idag
 
 
Bild från imorse
 
 
Idag har jag förtidsröstat, känns skönt att ha det gjort! 

En effektiv dag

Eftersom vi trodde att vi skulle få hämta hem Linus idag gick vi upp ganska tidigt för att hinna tvätta och montera den sista byrån från IKEA. Men de ville ha kvar Linus en natt till, så han får förhoppningsvis komma hem imorgon. Vi hade då lite tid över idag för att gå en sväng i skogen kring Vallentuna IP, eller Niklas sprang och jag gick med vagnen. Konstigt att inte ha med Linus. 
 
 
Här ser ni en av de nya byråerna, under spegeln, samt lite av de nya i hallen. 
 
 
 
Tanken var att köpa en Hemnes hit, men tyvärr tyckte inte Niklas det var en bra ide, han tyckte den skulle ta för stort utrymme från hallen. 
 
 

Lilla Linus

Han blev kvar på djursjukhuset idag när Niklas var där med honom, de ska undersöka honom samt så ska han få dropp för han har blivit lite uttorkad. Vi hoppas han mår bättre imorgon och får komma hem till oss ❤
 
 
 

Bra och dålig natt

En bra natt för Arvid och en dålig natt för Linus, så nu är Niklas med Linus till Djursjukhuset. Vi hoppas på något lindrigt och dropp så han får komma hem sen ❤ 
 
 
Arvid kryper runt här hemma med pyjamasen
 
 

7,5 h sömn

Inatt har jag sovit ungefär 7,5 h i sträck, det har inte hänt på, vad jag kommer ihåg, över ett år, minst. Arvid somnade 20:15 och sov till 06:15 när pappan gick upp. Idag är Niklas iväg med min pappa och går en bit av Roslagsleden. 
 
 
 
 
Jag, Arvid och Linus ska ta det lite lugnt Idag. Linus har tyvärr blivit dålig så vi är hemma med honom. 

Jag! Arvids pappa?

Idag var jag och Arvid på föräldraträff, där var det hälften mammor och hälften pappor. Vi hade en liten presentation av oss själva för de nya. När två pappor hade presenterat sig så var det min tur och det gick ungefär så här: 
 
"Jag heter Malin och jag är Arvids pappa" 
 
Hahahaha! Jag orkar inte! Så roligt! Jag skyllde på att vi håller på att vänja av med tutte och inte sover så bra, trots att han sov sin bästa natt inatt ;) Han sov mellan 20:15-06:15 och sedan vaken en timme och sov två timmar till, jag sov i sängen där uppe! Tummen upp på den! 
 
 
Sedan åkte jag hem till min svägerska och deras lilla bebis, blev McDonaldslunch, promenad och sockerkaksfika! 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för idag! 

Första gången

Idag var första gången jag och Niklas var iväg och åt tillsammans sedan innan Arvid föddes och första gången vi lämnde ifrån oss Arvid. Medans vi var och åt gick min mamma och min morfars fru med Arvid i barnvagnen och Linus i koppel. 
 
För att det skulle vara smidigt åkte vi och åt i närheten av mammas jobb, vid Djursholms Torg, hur bra som helst att ha mamma och pappa nära, underlättar när man vill vara lite spontan också. 
 
 
Vi åt god mat
 
 
 
Vi hann även med en snabb fika på Gateau. Vi delade på tre bakverk, eftersom jag ville prova alla! ;) 
 
 

Vi kom iväg

Vi kom iväg idag till IKEA. En av de bästa IKEA-besöken vi gjort, alla glada, dock lite trötta. 
 
I och för sig kom vi inte hem med det vi hade tänkt, men vi hoppas vi kommer bli nöjda. Det blev tre olika byråar, en till hallen där nere, en till hallen här uppe och en till klädkammaren. Köpte även lite barnspärrar, lampor, dörrmatta, en matta till sovrummet eftersom Linus nästan väcker Arvid när han hoppar ner från sängen, så en ljuddämpare helt enkelt.  
 
 
Här är mina IKEA-fantaster
 
 
 
Niklas gulliga kommentar "Det var ju faktiskt roligt att gå på IKEA nu när Arvid är mer med". 
 
 
Idag har jag ätit mitt första vete och mjölkprotein på, ja vad kan det vara nu, kanske 4 månader och det blev MAX, så gott! :) Smidigt att kunna äta något samtidigt som man är iväg. 
 
 

Soffan igen...

Nattningen igår gick bra, till en början. Igår var första gången jag och Niklas satt i soffan tillsammans och Arvid sov i sin säng. Vi kollade på Idol och satt vid datorn en stund. Sedan gick jag och la mig i sängen vid 22:30, första gången jag skulle sova i sängen sedan i torsdag. Arvid sov vidare och jag somnade gott. Klockan 00:15 när Niklas precis gått och lagt sig vaknar Arvid, och nu väntar två timmar med nattningsförsök, men det är som att han känner att jag är där och letar efter mig. Så vid kvart över två smyger jag ner till en kall soffa och en kvart senare sover Arvid. Sen har han vaknat en kortare stund nu för ett litet tag sedan. Jaha, hur länge ska jag behöva sova på soffan? Han lät lite täppt igår så vi provade NäsFrida, Niklas tyckte det hjälpte lite men vet inte om det var därför han somnade om lättare? Åå om man bara visste! Han är ju mitt i ett språng också så dagarna är ganska gnälliga, så såklart nätterna också kan vara det. Eler håller han på att få en till tand? Ja, den som visste. 
 
Vi som hade som plan att åka till IKEA på morgon, så jag bad Niklas gå och lägga sig i god tid, men han har så svårt att slita sig från datorn så nu lär vi väl aldrig komma iväg idag.. 
 
 
Vi ska bland annat kolla på någon liten byrå till klädkammaren
 
 

En födelsedag att dela?

När vi fick dagens BF sa bad jag Niklas skriva upp det. När vi sen sitter i bilen är vi oense om datumet, jag tror den 9 mars och Niklas den 8 mars. Jag får vänta till Ultragyn har telefontid och då ringer jag och frågar. Gissa vem som hade rätt!? 
 
JAG!
 
Och vad innebär nu det här? 
Jo, om bebisen hade tänkt komma på BF så kommer hen ha samma födelsedag som sin morfar :D 
 
 
Pappan "nattar" Arvid för sin eftermiddagsvila och jag ska dricka en kopp the
 
 

Hej hej!

En glad nyhet! Bebis nummer tre befinner sig just nu i min livmoder ❤ 
 
Har idag varit på KUB-test, fick bra sannolikhetssiffror, 1:20000 på alla trisomier. Så klart inga garantier, men det känns bra. Vår lilla Emil fick ju också bra siffror även fast han hade trisomi 18 ❤ 
 
Innan kub-testet var jag i vecka 12+4 och nu vecka 12+6 :) 
 
Nu hoppas vi allt går bra och att vi får träffa bebisen frisk och levande i början av mars ❤ 
 
 
❤ Lilla Mini ❤
 
 
 
Vi var även på ett tidigt ultraljud i vecka 7+0, den 24/7-14, för att datera graviditeten. 

Jaha!

Idag vaknade jag 04.50, en timme innan väckarklockan kommer ringa. Jag vaknade även vid elva och vid två. Det konstiga är att jag inte hört Arvid gråta nått inatt, endast två korta gånger igår när han skulle somna! Helt otroligt! Tredje natten med tutt- och matfri bebis ❤ Trodde jag aldrig! Inatt så kommer jag nog sova uppe i sängen, kommer bli spännande, får se om Arvid kommer tycka jag luktar bröstmjölk och tycka det är hans rättighet att få smaka ;) Då får jag väl sova på soffan någon natt till, men jag tror det kommer gå bra.
 
Får se pappans rapport från natten när han vaknar, jag kanske har sovit mig igenom flera timmar av skrik, inte så troligt, men vem vet?
 
 
Det bra/konstiga? är att alla tips man får och läser om angående att lära barn sova själva har inte fungerat alls på Arvid plus att nu har det inte alls behövts, tassmetoden fungerar verkligen bra för oss. Alltså ingen ersättning/välling på natten, ingen napp, ingen vattenflaska, han har tokvägrat allt det. 
 
 
 
Det som jag gillar med tassmetoden är att det är så likt det man gör av naturen, ungefär så vi gjort när han blivit ledsen förut, fast nu gått hela vägen och få det till en sömnmetod och inte ge sig, även fast det var jobbigt i början. 
 
 
Nu är jag bara lite nojjig över att han kommer bli sjuk, få fler tänder och bli omöjlig på natten igen. Men försöker att inte ödsla energi på det, för nu fungerar det bra, så nu njuter jag av det! Han är dessutom i ett språng nu, men det märks mest på dagarna. 
 
❤ Lilla Arvid vad jag älskar dig ❤

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...

RSS 2.0