Storstädning

Som ni ser i bakgrunden bakom Arvids morgonfrilla i tisdags så har vi tagit ut alla mattor, storstädat, tvättat allt som går att tvätta. 
 
 
 
Anledningen nu är att vi städar ur allt från våra kära djur, jobbigt men välbehövligt. Vi städade hela dagen i tisdags, när pappan skulle dammsuga åkte jag och Arvid till IKEA för att inhandla lite nödvändigheter. 
 
 
Så nu har vi inga djur hemma längre, känns konstigt, väldigt konstigt, och sorgligt, ännu mer sorligt. 
 
Påtal om hår och morgonfrillor så tyckte pappan i familjen det var dags för en liten klippning av Arvids hår, så igår klipptes håret på Arvid för första gången, vi sparade såklart en liten hårtuss. Det var inte mycket som försvann men lite bak i nacken. 
 
 
In action
 
 
 
Idag hoppas jag vi hinner med mitt hår.
 
 
Igår var det överraskning för mig, med en baby shower, så mysigt och mycket gott fika! :) Jag tog exakt noll bilder så det kommer lite bilder sen när jag fått från de andra som var med. Tack tjejer för den fina showern jag fick igår! :) 
 

Bättre sent än aldrig

I onsdags beställde vi en syskonvagn från Jollyroom, i torsdags kom alla tillbehör och igår kom även vagnen. Det gick snabbt, tur det eftersom vi var lite sena att beställa. 
 
 
Det blev en Mountain Buggy Duet 2.5, alltså deras nya modell där vi kan göra om liggdelsen till en sittdel vänd mot oss när Lillasyster ska börja sitta i vagnen. Egentligen vill jag ha Arvid mot mig också, men en kan inte få allt. Av alla vagnar så gillade vi denna mest.
 
 
 
Det blev färgen flint, alltså grå! Vår Kronan Duo S är grå och vi gillar den färgen så vi körde ett säkert kort :) 
 
 
 
 
 
 
Den här syskonvagnen är endast 63 cm bred, nästan som en singelvagn, de har verkligen utnyttjat bredden till max. 
 
Vi köpte även till insektsnät, regnskydd och adapter så vi kan använda babyskyddet vi köpte till Arvid.
 
Det här är i princip det ändå vi köpt denna graviditet, förutom lite kläder på rean, annars har vi ju allt sedan Arvid var liten, haha, konstigt att skriva "sedan Arvid var liten", han är ju fortfarande liten :) Min lilla plutt. 
 
Igår var jag och Arvid hos barnmorskan, det fick bra, fick lämna urinprov eftersom jag kissar så ofta och för att se om jag har GBS i urinen, vilket jag hade med Arvid. Annars gick det bra, SF-mått ca 38, järnvärde ca 130 (jag har sluppit Niferex hela graviditeten), blodsocker 5,6, blodtryck ca 126/76., Lillasysters hjärtljud ca 144. Sedan åkte jag och Arvid till mammas jobb för att äta lunch. Mamma hade köpt mat från Grekiska kolgrillen, såklart! :) Efter det åkte vi till pappans jobb för att hämta hem honom för helg, en vanlig helg. Det händer en gång var sjätte vecka att han jobbar dagpass på en fredag plus ledig på helgen ;) 
 
 
Jag sover så dåligt på nätterna nu, det är otympligt, mycket springandes och kissa, sen har jag mycket svårt att somna om. Vissa nätter lyckas jag bara sova fyra timmar. Inatt har varit bättre, bara vaknat fyra gånger och sovit säkert sju timmar totalt, men väldigt upphackat. I vanliga fall så tar det ca 2-3 timmar att somna om när jag vaknar vid midnatt. 
 
Och nu ligger jag vaken, inklämd mellan Niklas och Arvid i sängen :) Vaknade vi fem, så snart är det dags för tvätt tror jag. 
 
 
Hoppas ni får en bra helg! 
 
 
 
 
 
 

Handstil

Kollar lite på bilder, fastnar hela tiden för floristens handstil! Så fint!
 
 
 
Vi hade endast brudslöja som blomma på bröllopet! 
 
 

En liten promenad

Idag kom mamma och pappa förbi och följde med mig och Arvid på en liten promenad. Jag orkar inte gå så långt men skönt att komma ut lite i solen i alla fall. 
 
Vi fick lite alla hjärtans dagpresenter av dem. Plus en tidning som inte är med på bilden
 
 
 
Ekologiska chokladklubbor, perfekt! 

Bara jobbigt

Orkar inte skriva så mycket, men tänkte i alla fall nämna att Linus från och med igår provar att bo hos en familj i en grannkommun, de verkar superbra, men det är ju här han ska bo, vår lilla hårboll ❤️❤️❤️
 
 
❤️ Jag Älskar Dig Linus ❤️
 
 
 

En tablett var till alla i familjen

Egentligen tycker jag det viktigaste är att äta en varierad kost och inte massa kosttillskott. Men under graviditeten äter jag alltid en gravidtablett om dagen, Niklas äter D-vitamin under det mörkare halvåret och Arvid måste äta kalciumtablett på grund av hans allergi. 
 
 
 
 
Idag glömde vi alla tre att ta dem till frukosten ;) Jag som ställt fram dem så fint! Får tas vid lunchen istället. 
 
 
 
 

Arvids allergier

Ja, det är inte lätt alltid. Det har nu, tyvärr, tillkommit två allergier, som är havre och majs. Han har förut kunnat äta glutenfritt havre men nu fungerar inte det heller längre. Antikropparna mot majs var så låga så vi kan fortsätta ge det i måttliga mängder och se hur det utvecklar sig till nästa koll. Men märker vi att han reagerar på det på något sätt så ska vi såklart inte ge det. 
 
Vi har nu fått en tid till Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Allergimottagningen, det känns bra. 
 
 
Vem har sagt att det är lätt med allergier? ;) 
 
En kan tro att det här är något Arvid har skapat men det är några teckningar/förklaringar av den senaste allergologen vi varit hos två gånger. Han har varit vikarie i Vallentuna och han tyckte vi skulle remitteras till ALB Allergimottagning istället för Fridhemsplan. 
 
 
 
 
Mysteriet att tyda en läkares handstil 
 
 
 
 
Det jobbiga nu är att Arvid inte längre kan äta havregrynsgröt till frukost och kvällsmål, vilket han har älskat. 
 
Jag har nu exprimenterat med olika andra gröter, bla bovete, hirs och ris. Den sistnämnda fungerar, men egentligen vill jag inte ge honom så mycket ris, men han måste ju äta något. 
 
 
Här gör man sig till. Provat några gånger men än så länge ingen hit. 
 
 
 
I förrgår blev jag så glad att jag hittat ett pannkakasrecept som passar honom, men han var inte lika imponerad ;) Pappan tyckte det var gott i alla fall. 
 
 
 
Så här ser han ut ikväll, min lilla plutt! Det blir så här ganska ofta. Som läkaren säger så måste vi försöka ta reda på vad det beror på, bland annat med hjälp av matdagbok! 
 
 
Han tyckte inte jag skulle störa honom i sitt duplobygge :) 
 

Fladdermöss här hemma

I helgen passade jag på att använda presentkortet på Cervera som vi fick av dem för att vi haft en bröllopslista där. Handlade några assietter i Swedish Grace-serien för att kompletera vår servis. Det blev lite pengar över och då hittade jag denna häftiga mugg från Designhouse Stockholm ur deras Elsa Beskow-serie. 
 
 
 
 
 
 
Så nu är det temys för mig och killarna ligger och sover. 

♥ Arvid ♥

Alltså jag förstår inte att vi snart har en till sådan här liten godbit i våra famnar! 
 
 
♥ Arvid nästan ett dygn gammal 
 
 
 
Måtte allt gå bra nu! 
 

Bröllopsdekorationer

Tänkte visa lite bilder från dekorationerna på vårt bröllop. Dock är många bilder för stora för bloggen och jag orkar inte öppna upp photoshop för att ändra det, så jag tar av de bilder som är lagom stora. 
 
När jag sitter och tänker tillbaka på bröllopet så känner jag att det inte riktigt blev som jag tänkt mig, eftersom jag var magsjuk innan och Niklas var magsjuk natten till bröllopet. Vi kan ju säga att fokuset låg på lite andra saker än om dekorationerna var som jag hade planerat de senaste månaderna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♥ 28 dagar kvar till BF ♥

Idag är det en månad kvar till bf, exakt fyra veckor, alltså 28 dagar ♥
 
♥ Vi fattar ingenting ♥ 
 
 
 
 
Det är tungt och tröttheten är påtaglig. Det känns att vara höggravid och ha en 15-månaders. Ja, tänk att igår blev Arvid 15 månader ♥ 
 
Vi fixar och donar här hemma med saker som behöver göras innan Lillasyster kommer. Jag försöker vila lite när det hinns med. 
 
Idag hade vi tänkt åka till Naturhistoriska med Arvid men det är såklart stängt på måndagar. Så tänkte vi att vi istället åker till Aquaria men där är det renovering och öppnar igen i mitten av februari. Så typiskt. 
 
 
Väldigt nöjd kille i nya stolen
 
 
 
Mobilbloggat, ingen höjdare så får skriva mer en annan gång. 
 
Hoppas ni får en bra dag. 

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...

RSS 2.0