Kokostoscakaka
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Till galsyren:
200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Ugn 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Sedan det bästa kvar till sist! Disken! Nä, jag menar såklart att ni får äta och njuta av den goda kakan!

Bjuer på samma bild som igår, men tänkte att ni ville se hur resultatet blev!
ja blä på det :(
vad gott!
Åh då har jag något att baka i helgen! Tack! :)
det där lät sjukt gott!
låter gott :D
God middag..Alltid gott med nyabakat.Ha en fin onsdag.kram
gott!
Mums :-D
Hoppas att du har haft en fin onsdag.krma
du har en jättefin blogg! :)
OMNOMNOMNOOOOM!
sv: Tack, han är världens bästa. Jag är löjligt kär i honom ännu ^^
Åh vad gott!
Kolla gärna in på min blogg!
Kram :)
Det lät ju smaskigt! Måste prova. Har ju all tid i världen nu att baka ;)
Gör du bloglovinbyten? :D Skulle va kul om vi kunde följa varandras bloggar!
Men mums vad gott!! :)