Nu får det väl räcka?

Nyss hemkomna från allergiläkaren och det har tillkommit äggallergi på vår lilla multiallergiska kille. Idag kompleterade vi blodproven med pricktester, usch vad Arvid tyckte det var jobbigt att bli "fasthållen" för testerna :( 
 
Hans allergier är nu vete, råg, korn, mjölkprotein, ägg, soja får han inte heller äta, lite utslag på mandel (endast på blodproverna) och hund (också endast på blodproverna). Ägg och ej tillagat vete är även kontaktallergier, (i och för sig kan de andra också vara det, vilket visar sig från barn till barn) så då är det viktigt att en har tvättat händerna innan en tar på saker som Arvid kommer i kontakt med och i Arvid så klart. Ej tillagat vete är även luftburet så det kan vi inte använda hemma
 
Läkaren trodde att Arvid egentligen inte är allergisk mot hund utan att det bara är en reaktion på blodprovet, det visade inget på pricktestet idag. 
 
Mjölk- och äggallergin kommer förhoppningsvis växa bort vid 2-årsålder och veteallergin vid 4-5 årsålder, så vi hoppas på det. Men det gör det inte lättare just nu. På restaurang och när vi äter borta hos folk får vi alltid ta med eget, just nu går det smidigt med barnmatsburkar, men det är ju alltid roligast när han kan äta samma som oss. Det tar mycket energi att planera bra mat och handla, läsa innehållsförteckningar till förbannelse. mycket att hålla reda på, så inget snällt barn, eller vuxen, vill bjuda på något han inte tål. 
 
Sen pratade han även om att det är viktigt att följa upp spannmålsallergiker för celiaki, för att se så att de inte har det när allergin förhoppningsvis har gått över. 
 
Hans torra hud ska vi fortsätta smörja. 
 
Hans kräkningar kommer och går, det har varit lite bättre två veckor men i helgen kräktes han igen, och även igår kräktes han lite. 
 
 
Middagen för några dagar sedan.
Majspasta, ärtor och falukorv som inte innheåller vete, många gör tyvärr det. 
 
 
 
 
 
Kommentarer
Jennie

Usch, vad jobbigt det låter. Både för er föräldrar och för Arvid. Hoppas allergierna växer bort fort.

Svar: Tack!
Josefina Elma

2014-12-04 @ 16:53:02
Caroline

hej! Snubblade in här via Facebook. Vår son Axel är 5 månader på måndag och han ser ut som Arvid i ansiktet. Torr och röd om kinderna. Smörjer och smörjer på inrådan av BVC (använder Minicare som inte innehåller mineralolja). Han får vanlig ersättning och jag håller på att sluta amma så han ammas bara morgon och kväll nu. När jag helammade var inte så röd, men det var varmare ute också. BVC och läkare tror inte att han är mjölkallergiker då vi endast har problemen i ansiktet. Inget magknip och inga kliande eksem på kroppen. Han kräks en hel del men de menar att han är ju så pass liten och att de kräks mycket då. När jag helammade var jag utan mjölkprotein och det gav ingen skillnad.. Hur märkte ni på Arvid? Vilka symtom och när?

Svar: Hej! Så roligt att du snubblat in här! Hur gör man det via facebook? :) När vi tänker tillbaka så har han nog varit allergisk hela tiden sen födseln, men som du skriver också så är mycket av det "vanligt" för små bebisar. Han hade lös avföring och mycket och ofta. Han fick väldigt mycket eksem när han introducerades till gluten (väldigt små mängder gluten), blod i avföringen, kräktes mycket.
Han är även atopiker (eksemen han har nu på ben, armar och ansikte) vilket inte har med hans allergier att göra. Känslig hud helt enkelt.
Blir det bättre när ni smörjer Axel?
Hoppas det blir bra snart för er!
Kram
Josefina Elma

2014-12-04 @ 19:35:50
Sara- mamma till Signe och Ester

Nej men fy! Vad tråkigt att höra :( Hoppas verkligen det växer bort 💚 kram

Svar: Tack <3
Josefina Elma

2014-12-04 @ 21:20:25
URL: http://frutyrberg.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...