Skutt skutt

Bättre sent än aldrig. För någon månad sedan fixade vi iordning i Ottos rum. För att skydda vårt trägolv så lade vi in en plastmatta. Vi hoppas ju såklart på att han är rumsren, men om det sker en olycka så är det lite skydd iaf, plus att det är ett bätttre grepp i det här golvet för honom. 
 
 
Så här såg det ut innan
 
 
 
Niklas mäter och klipper till golvet
 
 
 
Golvet på plats. Nu ska det bort med stängerna på vita hyllan, upp med nått snyggt på hyllorna och några tavlor på väggarna
 
 
 
Vad vi har funderat på hur vi ska göra i hans rum. Jag gick runt flera timmar på byggvaruhus för att komma på hur vi skulle fästa kompostgaller i väggen bäst för att dela av rummet. I och för sig var nog valet av golv det som tog längst tid ;) Sen hittade jag ett galler, köpte med hem, men väl hemma så känner jag att vår kanin kommer lyckas ta sig över. Hittar sedan den här valphagen som är som en vikvägg, bara att fälla ut, så smidigt och snyggt i svart. Fäste det i buren, på ena sidan med buntband och andra sidan med tillhörande knäppen så det går att öppna om man vill. 
 
 
Skutt, skutt! Han bjöd på flera glädjeskutt när han provade hagen, efter allt slit så var det det ultimata betyget. Så värt allt slit för att få se en lycklig kanin
 
 
Första tiden får han endast vara ute ca 30-60 minuter så han inte böerjar kissa och bajsa i hagen. Sedan är tanken att han ska ha öppet hela tiden. 
 
 
Tips till kaninägare. Köp ett gjutrör, kostade ca 27 kr på hornbach, Istället för dyra tunnlar på djuraffären. Stabilt, billigt och bra! Vi köpte även två kantstenar som han kan hoppa upp på. 
 
 
 
Nu har han markerat rivir genom att gnugga hakan på allt nytt, sötnosen! 
 
Jag monterade en pall från IKEA, men när jag ställde in den så blev det alldeles för högt, vill inte att han ska rymma :) 
 
 
Soppåsehållaren i vitt ni ser bakom Otto ska vi fylla med hö och lägga ner. Sen har han fått en högre kartong att hoppa upp på nu 
 
 
 
 
Kommentarer
Camilla

Vilket härligt rum han har, verkar vara en dröm för en liten kanin!

2014-07-10 @ 09:42:47
URL: http://omlivetefter.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...