Mumsigt

Dagens bröd jag bakade blev annorlunda men väldigt gott!
 
Hade bland annat i mandlar, lite tuggmotstånd. 
 
 
 
 
Någon som har något spännande brödrecept? 
 
Kommentarer
Ettbarn

Jag tänkte precis fråga dig detsamma.
Jag vill ha nytt bröd.
Har du något bra bas recept att dela med dig av. :D

Svar: Tänkte lägga upp ett recept här på bloggen! :)
Josefina Elma

2014-03-14 @ 07:30:21
URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/majken/
ch

Åh så gott med hembakat beöd!! :) när jag för vanligt bröd slänger jag i lite av varje i fröväg. Dinkelmjöl är toppengott (funkar super att ha i pannkakor också, godare). Annars brukar jag göra fröknäcke, det är alltid uppskattat! Enkelt och supergott :)
Tror det är 1 dl linfrön, 1dl solroskärnor, 2 dl majsmjöl, 1 dl rapsolja och 2 dl kokande vatten. Rör ihop allt och kavla ut tunt på plåt (brukar täcka med plåtpapper för att det inte ska bli så kladdigt, 1 sats brukar räcka till två plåtar). När det är utkavlat slänger jag på flingsalt och solroskärnor. Sen har jag för mig stt det är 100 grader, mitt i tills brödet blir knaprigt ca 40 minuter kan jag tänka mig (brukar inte ta tid). Man kan nog hälla i vilka fröer man vill :D nu blev jag jättesugen på o baka bröd!! :p

Svar: Ja jag försöker blanda i lite olika mjölsorter, bla dinkel, råg, grahamsmjöl, vetegroddar. Ja, jag brukar blanda hej vilt i mitt filmjölksbröd mandlar, pumpakärnor, solroskärnor hihi! Ja men tack för tipset, jag har också bakat något liknande knäcke, men det var säkert två år sedan, så det måste jag göra igen! 😊
Josefina Elma

2014-03-14 @ 10:30:53
URL: http://chbw.blogg.se
Moa

Har du provat att baka surdegsbröd? Jag tycker oftast det är mycket godare än "vanligt" bröd. Behöver inte vara svårt men det kan kräva lite planering.
Kram

Svar: Nej jag har faktiskt inte gjort det! Har startat en surdeg till min bror men aldrig till mig själv. Undrar om de startade surdegarna man kan köpa i affären är bra?
Josefina Elma

2014-03-14 @ 11:21:28
pa

Det ska vi testa.

Svar: 😊
Josefina Elma

2014-03-14 @ 15:11:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...