Ergobaby vs Babybjörn

Vad har ni för erfarenheter av bärselar? 
 
Vi funderar på en Ergobaby, men även en Babybjörn One. 
 
 
Bilderna jag tänkte lägga upp på bärselarna vill inte visa sig :/
 
Kommentarer
Karin

Vi köpte Ergobaby och tycker att den är bra :) Har inte provat babybjörn one, så kan inte uttala mig om den, men den ska väl också vara ergonomisk till skillnad mot andra babybjörn?

Svar: Ja precis! :)
Josefina Elma

Johanna

Vi köpte en Ergo efter en massa rekommendationer. En kompis fick en riktig koalabebis som satt fast på kroppen och hon fick till slut ont av sin Babybjörn men Ergon var alltid toppen.

Jag funderade på en BB för att kunna ha barnet framåtvänt men det ska man ju tydligen inte ha..då föll valet på en Ergo. Känns som dom tågar in i Sverige allt mer också, måste ju vara av en anledning tänker jag :)

Svar: Tack för tipsen! :)
Josefina Elma

2013-10-21 @ 18:17:49
URL: http://lifebyjojo.wordpress.com
Camilla

Är den varianten av BB ergonomisk, så att de sitter med benen böjda? Det gillar jag med ergon, men ergon kan inte användas till de allra minsta om man inte har en insats.
Jag gillar ergon för att den avlastar den som bär väldigt bra. Sedan är det inte alla som gillar selen heller. Så låna gärna av någon för att prova innan köp!

Svar: Ja precis! Ja man kanske skulle prova sen när han kommit! :)
Josefina Elma

2013-10-21 @ 18:30:34
URL: http://omlivetefter.blogspot.se
Helen

Jag har aldrig fallit för ergo baby utan haft babybjörns active och varit super nöjd med den. De bästa är nog att testa hur de känns på. Och hur länge ni kommer ha barn i sele. One modellen är smart efersom du kan ha den på ryggen med, men själv gillade jag active eftersom den har en ryggplatta så man blir inte alls lika trött i ryggen. Hade en prematur o en liten bebis åren efter varandra så använt den flitigt

Svar: Tack för tipsen! :)
Josefina Elma

2013-10-21 @ 19:47:58
anna m ludde o magen

Många bebisar gillar inte att inte kunna se ut, och vad man ska och inte ska göra avgör man som förälder! Tycker du ska prova och testa vilken som känns mest bekväm för dig och enklast att använda. För mig hade valet fallit på one eftersom man har så många alternativ, men som sagt, passform och användbarhet är viktigast!

Svar: Tack för tipsen! :)
Josefina Elma

2013-10-21 @ 21:16:19
URL: http://totti.wordpress.com
Sessan1

Ville bara säga att jag beklagar sorgen om Emil. Jag har läst allt om Emil, tycker så synd om er. Men skönt att hör att du är gravid igen och snart så ska få en söt liten pojke.

Hur är det annars? Vad fördriver du dina dagar med?

Kramar Sandra

Svar: Hej! Det värmer i mitt mammahjärta att du har tagit dig tid att läsa om vår lilla Emil! ♥Just nu hsr vi precis flyttat och gar så det räcker och blir över att göra ;)
Annars när jag inte går på graviditetspenning så jobbar jag som sjukgymnast.
Vad jobbar du med?
Kram och tack än en gång för att du lämnade en kommentar och att du läst om Emil ♥
Josefina Elma

2013-10-21 @ 21:27:06
URL: http://sessan1.blogg.se
Elin - mamma till Milo

Vi har en babybjörn one och är så nöjda!! Eftersom vår son är rätt stor föll valet självklart på den som funkar upp till 15kg. Den är smidig att få på och av, justera och i med barnet. Han sitter kanonbra i den och våra ryggar mår bra! Han vill ju vara med och se hela tiden så det är jättebra för oss att ha honom framåtvänd i alla fall.. Väldigt prisvärd! :)

Svar: Låter ju hur bra som helst! :)Vet du om det går att amma i den? För det verkar så bra med ergobaby att man kan gå o amma samtidigt! :)
Kram
Josefina Elma

2013-10-21 @ 22:35:38
URL: http://elinpie.blogg.se
emma

Hejhej!
Jag har läst din blogg i 5(?) månader ungefär men aldrig lämnat kommentar så nu är det väl dags :)
Jag hade en gamal modell babybjörn som dödade min rygg. Har nu bytt upp mig till en babybjörn active. Super på alla sätt. Har använt den sen min lilla pojke var 1-2 månader. Har dock aldig provar ergo men hört mkt bra om dom.
På barnbutiker brukar det gå att prova selar med bebisar i, med verklig tyngd.

Emma

Svar: Åå vad roligt att du följt min blogg så länge! :) Tack för tipsen! :)
Vet du om det går att amma i bb? För det verkat superbra med ergobaby. :)
Kram
Josefina Elma

2013-10-22 @ 10:51:21
Annelie

Vi köpte en begagnad baby björn active och är supernöjda! Vi är ganska långa och ryggplattan avlastar så man kan bära henne längre stunder. Perfekt i Ullared t.ex. ;)

Svar: Tack för tipsen! :)
Josefina Elma

2013-10-22 @ 11:07:04
emma

Tror inte man kan amma i bb. Men den är skön på prommenader, har oxå hund. Samt att den är lätt att justera. Vilket jag tyckte va viktigt eftersom vi båda använder den (jag och min man).

Sen är det ju smidigt att kunna amma med selen, fast nu när du får bebis är det ju lite kallt att amma ute, fast varmare tider kommer ju ;)

Kram, Emma.


Svar: Så sant! Men min kompis slänger fram tutten i selen när vi är i köpcentrum så slipper hob gå iväg och amma, syns inte ens att hon ammar. Verkar superbra!Ja visst hoppas vi på varmare tider ;) Om ett tag iaf! Hihi
Josefina Elma

2013-10-22 @ 11:54:35
Milla

Har tre barn och till de två första hade jag BB active. Tyckte den var toppen, men blev jobbigt när de vägde 7-8 kilo att bära länge stunder. Med 3an fick jag rejäla ryggproblem och köpte en ergobaby istället och wow. Den var perfekt!

Svar: Låter perfekt! Jobbigt med ryggproblem, men skönt att det blev bättre med ergon! :)
Tack för att du delar med dig! :)
Josefina Elma

2013-10-22 @ 16:55:42
Joanna

ERGO! Så bra, man kan amma i den... Oslagbart. Inbyggt solskydd-nackstöd också superbra! Jag kan bära min tvååring i min. Har gått en hel dag på loppis med han på ryggen, så man kan använda den lääänge :)

Svar: Låter superbra! :) ja, amningsdelen verkar superbra!
Josefina Elma

2013-10-22 @ 19:25:42
URL: http://mittunderverk.blogg.se
Johanna

Vi hade en pognae (är liknande ergobaby) till Eddie. Den var bra när Eddie var mindre och "ville" sitta mot oss. Men när han blev äldre så vägrade han sitta mot oss och gallskrek. Lånade en gammal babybjörn av min syster och hade honom framåt och han älskade det. Åh man får ha dem framåt när de blir äldre och mer stabila. Kan inte rekommendera de gamla BB för den har inget bra stöd och jag fick ont i ryggen. Men till nästa barn kommer vi köpa en BB one el miracle.

Kram

Svar: Tack för att du delar med dig. Viktigt ned bra stöd för ryggen.
Kram
Josefina Elma

2013-10-23 @ 09:57:28
URL: http://thepeachylifeofjo.blogspot.com
stina

ERGO, såklart! Du kan använda den i flera år och du kan givetvis amma i den men det viktigaste är att ditt barn alltid sitter i en ergonomisk grodposition. Super, helt enkelt.

Svar: Ja den verkar superbra! Lutar åt en sådan just nu! :)Tack för att du delar med dig!
Josefina Elma

2013-10-23 @ 12:35:07
Marre

Vi hade en babybjörn till Karl men hann tyvärr bara använda den en kort period eftersom han var så stor redan från början. Sålde den sen till en kompis så denna gång avvaktar vi med bärsele tills bebisen har kommit. Du får uppdatera oss sen med vilken sele ni väljer :)

2013-10-23 @ 13:19:12
URL: http://frucullin.blogspot.com
Marre

Vi hade en babybjörn till Karl men hann tyvärr bara använda den en kort period eftersom han var så stor redan från början. Sålde den sen till en kompis så denna gång avvaktar vi med bärsele tills bebisen har kommit. Du får uppdatera oss sen med vilken sele ni väljer :)

Svar: Ja absolut! Lutar just nu åt en ergo! :)
Josefina Elma

2013-10-23 @ 13:19:47
URL: http://frucullin.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

josefinaelma.blogg.se

Det var en gång...